Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
Рівненського лікаря звинуватили у видаленні здорової молочної залози онкохворій пацієнтці

Волинь-нова

Рівненського лікаря звинуватили у видаленні здорової молочної залози онкохворій пацієнтці

Керівник медзакладу стверджує, що наразі жодних підстав для відсторонення онколога від роботи немає

Департамент цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОВА перевіряє факт лікарської недбалості в обласному протипухлинному центрі. Завідувача відділення Петра Якимчука звинуватили в недбалості під час проведення операції 75-річній онкохворій пацієнтці. Донька потерпілої повідомила у соцмережах, що лікар помилково видалив її матері дві молочні залози замість однієї.

25 вересня Наталія Гаврилюк опублікувала у Facebook-групі «Білі халати Рівного» допис, в якому розповіла, що на початку літа в її 75-літньої матері діагностували рак молочної залози. Хоч пенсіонерка і проживає на Закарпатті, вона вирішила лікуватися в Рівненському обласному протипухлинному центрі й звернулася до завідувача відділення мамології Петра Якимчука.

«Моя донька возила бабусю на аналізи та на прийом до лікаря. Вони пройшли обстеження в повному обсязі: мамографію, УЗД, КТ з кольором, навіть Fish-тест зробили для точного встановлення діагнозу. Петро Якимчук повідомив, що буде робити повну мастектомію лівої залози, оскільки інакше – не можна», – написала Наталія Гаврилюк.

За словами жінки, операція відбулася 10 вересня, і рідні довго чекали на результати, оскільки пенсіонерка тривалий час не приходила до тями. «Після того, як мама прийшла в себе, ми дізналися страшну правду – лікар видалив не ту молочну залозу. Він відрізав праву, хоча пухлину діагностували в лівій. Крім того, забрав справа три лімфовузли. Потім, напевно, зрозумів, що не те зробив і відрізав ще половину лівої, також забравши три лімфовузли. Коли я приїхала в Рівненський онкодиспансер і говорила з Петром Якимчуком, він сказав, що йому здалося, ніби в правій молочній залозі є рак, і вирішив її відрізати», – зазначила Наталія Гаврилюк.

Донька пацієнтки також зауважила, що, за словами лікаря, напередодні хірургічного втручання йому прийшли результати аналізів із Хмельницької онколікарні, в яких повідомили про злоякісну пухлину в правій молочній залозі хворої розміром 7 мм.

Виконувач обов’язків директора Рівненського обласного протипухлинного центру Сергій Михайловський розповів zaxid.net, що наразі у медзакладі проводять усі необхідні перевірки й поки жодних підстав для відсторонення Петра Якимчука немає. За словами Сергія Михайловського, він спілкувався з онукою пацієнтки, яка весь час перебувала з бабусею під час обстежень та після операції, і та нібито була здивована дописом матері й – проти публічного висвітлення ситуації.

Водночас речниця поліції Рівненщини Катерина Пилипчук зазначила: «щодо цього інциденту до правоохоронців ніхто не звертався».

Дарина ШЕВЧУК.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel