Варення з гарбуза від Євгена Клопотенка
Якщо ви ще не робили такого, щиро раджу виправити це якомога скоріше. Тим паче гарбузовий сезон вже розпочався, тож у вас є достатньо часу, щоб заготовити цей смачний овоч на зиму. Як саме це зробити швидко та просто, радо вам розповім
Поради з приготування
Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло зробити близько 800 мл варення. Раджу наливати його у маленькі баночки по 250 мл, щоб було зручно дарувати його близьким. Мені здається, що це – дуже класний осінній презент. Для варення краще обирати солодкі сорти гарбуза, наприклад, мускатний або баттернат. Вони мають ніжну текстуру та насичений смак. Я натирав гарбуз на тертку, але його також можна нарізати кубиком, обсипати цукром і залишити на кілька годин або навіть на ніч, щоб виділився сік, який згодом стане основою сиропу для варення.
Як покращити смак варення
Не бійтеся експериментувати з різними інгредієнтами для нього! Наприклад, цитрусові додадуть кислинку й підкреслять природну солодкість гарбуза. Шкірку лимона або апельсина можна додати в процесі варіння для аромату. Також для цього додайте, окрім кориці, прянощі: імбир, гвоздику чи кардамон. Вони ідеально доповнять смак гарбуза.
Стерилізація банок
Пам’ятаймо, що будь-яка консервація буде зберігатися набагато довше, якщо стерилізувати банки, в які ви плануєте розливати продукт.
Як приготувати варення з гарбуза
Інгредієнти:
• 1 кг гарбуза;
• 700 г цукру;
• 1 паличка кориці.
Покроковий рецепт:
Крок 1: Почистіть 1 кг гарбуза та натріть його на велику тертку. Додайте 700 г цукру, ретельно перемішайте.
Крок 2: Додайте паличку кориці та поставте гарбуз на вогонь. Варіть варення протягом 1 години 20 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 3: Дістаньте паличку кориці та викладіть готове варення в стерилізовані банки та закрийте стерилізованими кришками.
Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер.
Читайте також: На Волині серед осені зацвіли… айва і форзиція.