Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
Варення з гарбуза від Євгена Клопотенка

А ви знаєте, що концентрація корисних каротинів у гарбузі – в 5 разів вища, ніж у моркві?

Фото із сайту klopotenko.com.

Варення з гарбуза від Євгена Клопотенка

Якщо ви ще не робили такого, щиро раджу виправити це якомога скоріше. Тим паче гарбузовий сезон вже розпочався, тож у вас є достатньо часу, щоб заготовити цей смачний овоч на зиму. Як саме це зробити швидко та просто, радо вам розповім

Поради з приготування

Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло зробити близько 800 мл варення. Раджу наливати його у маленькі баночки по 250 мл, щоб було зручно дарувати його близьким. Мені здається, що це – дуже класний осінній презент. Для варення краще обирати солодкі сорти гарбуза, наприклад, мускатний або баттернат. Вони мають ніжну текстуру та насичений смак. Я натирав гарбуз на тертку, але його також можна нарізати кубиком, обсипати цукром і залишити на кілька годин або навіть на ніч, щоб виділився сік, який згодом стане основою сиропу для варення.

Як покращити смак варення

Не бійтеся експериментувати з різними інгредієнтами для нього! Наприклад, цитрусові додадуть кислинку й підкреслять природну солодкість гарбуза. Шкірку лимона або апельсина можна додати в процесі варіння для аромату. Також для цього додайте, окрім кориці, прянощі: імбир, гвоздику чи кардамон. Вони ідеально доповнять смак гарбуза.

Стерилізація банок

Пам’ятаймо, що будь-яка консервація буде зберігатися набагато довше, якщо стерилізувати банки, в які ви плануєте розливати продукт. 

Як приготувати варення з гарбуза

Інгредієнти:

• 1 кг гарбуза;
• 700 г цукру;
• 1 паличка кориці.

Реклама Google

Покроковий рецепт:

Крок 1: Почистіть 1 кг гарбуза та натріть його на велику тертку. Додайте 700 г цукру, ретельно перемішайте.

Крок 2: Додайте паличку кориці та поставте гарбуз на вогонь. Варіть варення протягом 1 години 20 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 3: Дістаньте паличку кориці та викладіть готове варення в стерилізовані банки та закрийте стерилізованими кришками. 

Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер.

Читайте також: На Волині серед осені зацвіли… айва і форзиція.

Telegram Channel