Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
На Волині невдовзі з’явиться реабілітаційний табір для ветеранів

«Місце для відпочинку – просто казкове, буде ще й інфраструктура», – запевняє Рівненський сільський голова Юрій Фініковський.

Фото із сайту rivnenska-gromada.gov.ua.

На Волині невдовзі з’явиться реабілітаційний табір для ветеранів

Рівненська сільська рада розпочинає капітальний ремонт рекреаційної зони на озері Велике

Роботи коштуватимуть понад пів мільйона гривень. Інформацію розміщено в системі публічних закупівель «Prozorro».

У сільраді кажуть, що це – лише початок розвитку цієї території. Зміни стосуватимуться подальшого створення реабілітаційного табору для ветеранів. 

Відомо, що завершити роботи у рекреаційній зоні планують до 31 грудня 2024 року. 

Представники сільради повідомили, що на цій території збираються облаштувати зону відпочинку, аби допомогти військовим, розвинути місцевий бізнес і налагодити туризм.

«Впродовж кількох років мешканці громади та гості відпочивають на території навколо озера. Водночас тут відсутня інфраструктура, яка забезпечує належні умови для відпочинку. Неодноразово до депутатів та адміністрації надходили усні звернення від військовослужбовців, вихідців із громади та мешканців з проханням облаштувати територію навколо озера. Зважаючи на це, після консультацій із депутатським корпусом та ветеранами, було прийнято рішення розпочати підготовку рекреаційної зони до облаштування в майбутньому літнього реабілітаційного табору для відновлення військових та ветеранів», – повідомили у сільраді.

Неодноразово до депутатів та адміністрації надходили усні звернення від військовослужбовців, вихідців із громади та мешканців з проханням облаштувати територію навколо озера.  

«Ми усвідомлюємо, що підтримка ЗСУ є пріоритетом на сьогоднішній день, але й не повинні забувати про мешканців громади, сім’ї військовослужбовців, які мешкають в громаді та заслуговують на належні умови.

Окремо слід зауважити, що наша громада, аби мати змогу і надалі допомагати ЗСУ, повинна розвиватися в економічному плані. Тому згадані вище витрати ми розглядаємо як інвестицію в розвиток туристичної галузі», – зазначили посадовці.

Реклама Google

Як поінформував очільник Рівненської громади Юрій Фініковський, у сільраді  підготували заявку на участь в національному конкурсі «Громада на всі 100». Це дає можливість виграти матеріальну підтримку на реалізацію важливих і корисних місцевих ініціатив. «Наша ідея полягає в тому, щоб облаштувати на березі озера Велике в селі Новоугрузьке інклюзивний ветеранський кемпінг, де ветерани, які втратили здоров’я, захищаючи нашу Батьківщину, зможуть відпочити та оздоровитися, користуючись всіма необхідними умовами. Якщо нам вдасться перемогти в Конкурсі, нам допоможуть придбати необхідне для цього обладнання.

Зрозуміло, що це буде відкритий простір, де зможуть відпочивати всі мешканці нашої громади. Окремо звертаємо вашу увагу на те, що за наш проєкт потрібно буде голосувати через мережу Інтернет. Тому сподіваюся на вашу активність та підтримку», – зазначив голова.

Юрій Фініковський наголосив, що в їхній громаді постійно підтримують ЗСУ: у 2024 році на допомогу захисникам вже спрямували близько 19 мільйонів гривень, а підтримка за 2023-й становила близько 13 мільйонів гривень. 

 *«Ця публікація підготовлена у співпраці з Українською Асоціацією Медіа Бізнесу та за підтримки ЮНЕСКО, за фінансування народу Японії. Автори несуть відповідальність за вибір і виклад фактів, що містяться в цій публікації, а також за висловлені думки, які не обов’язково належать ЮНЕСКО та жодним чином не зобов’язують Організацію».  

 

Любов ВОЛИНЮК.

Читайте також: Учасник екологічної толоки на Волині: «Озеро Велике Чорне – моя любов із першого погляду»​.

Telegram Channel