Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
У Волинській обласній дитячій лікарні триває ремонт відділення на 28 мільйонів

Хід їх виконання оглянув заступник голови обласної державної адміністрації Тарас Шкітер.

Фото Волинська ОВА.

У Волинській обласній дитячій лікарні триває ремонт відділення на 28 мільйонів

Його мають відкрити вже в листопаді

У «Волинському обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства» тривають ремонтні роботи в онкологічному відділенні та укритті. Хід їх виконання оглянув заступник голови обласної державної адміністрації Тарас Шкітер.

Для початку разом із начальником управління охорони здоров’я ОДА Юрієм Легкодухом зустрівся із медперсоналом та обговорили проблеми, з якими стикаються під час роботи, інформують у Волинській ОВА.

Потому оглянули онкогематологічного відділення, де завершують ремонтні роботи. Його відкриття заплановане на листопад цього року. Для забезпечення вищого рівня стерильності та зручних умов тривалого перебування для пацієнтів та їхніх батьків тут замінили вікна і двері, підсилили цегляні стіни, встановили перегородки і нове покриття підлоги, здійснили монтаж системи електроосвітлення, реконструкцію систем опалення, вентиляції та кондиціонування, а також систем водопроводу та каналізації тощо. Загальна вартість робіт склала понад 28 мільйонів гривень.

 

 Окрім того, оглянули укриття, де триває реконструкція. Зокрема, проєкт передбачає монтаж гідроізоляції, вентиляції, облаштування кімнат для перебування маленьких пацієнтів та благоустрій території для безперешкодного проїзду авто до відділення невідкладної допомоги.

Генеральна директорка медичного об’єднання Ірина Горавська розповіла про проєкти, які реалізують в медзакладі та заплановані на наступний рік. Насамперед це будівництво нового корпусу центру комплексної реабілітації «Фенікс»: триповерхової будівлі з підвалом, басейном та укриттям. Тут зможуть розмістити 64 медпрацівники та 70 відвідувачів, додатково облаштують 24 місця відпочинку для відвідувачів. Як результат, вдасться збільшити потужності «Фенікса» та підвищити кількість одночасного перебування пацієнтів у 1,5-2 рази.

Також у планах на майбутнє – забезпечення енергонезалежності медзакладу шляхом встановлення сонячних панелей.

Нагадаємо, що «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» – унікальний заклад для всієї України. Розрахований він майже на 3 тисячі пологів у рік.

У структурі закладу знаходяться акушерсько-гінекологічний стаціонар і поліклінічні відділення. У стаціонарному корпусі розташовані відділення патології вагітності, відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, відділення анестезіології та інтенсивної терапії для жінок, пологове відділення з 11 сучасними пологовими залами та двома акушерськими операційними.

Реклама Google

Telegram Channel