Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
Залужного було поранено після дзвінка з Офісу президента?

Валерій Залужний.

Фото Суспільне.

Залужного було поранено після дзвінка з Офісу президента?

За словами генерала ЗСУ Сергія Кривоноса, колишній головком ЗСУ дістав поранення в травні минулого року внаслідок «прильоту» по командному пункту на Запорізькому напрямку

Навесні 2023 року тоді ще Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний отримав поранення. Про це в ефірі на YouTube-каналі колишнього нардепа і блогера Борислава Берези розповів генерал-майор запасу Сергій Кривонос, інформує «Фокус».

Кривонос зазначив, що приліт по командному пункту на Запорізькому напрямку був одразу після дзвінка від чиновника Офісу президента, і командувач військами тільки дивом не загинув. «Залужний підняв слухавку, виявив своє місцезнаходження за радіосигналом і через півтори хвилини туди прилетів керований російський снаряд», — заявив Кривонос.

Він зазначив, що Залужного посікло осколками і врятувало його від загибелі тільки те, що приміщення, яке зазнало обстрілу, було міцне і витримало основний удар.

«Лише випадковість врятувала тоді всіх трьох (там також були начальник Генштабу Шаптала та комбриг – РЕД.), а Залужний отримав поранення, - додав Борислав Береза. - І якщоб на 15 сантиметрів вище, то ми б втратили Генерала. Зашивали його на місці. Як сказав генерал-майор Кривонос «можна просто попросити Валерія Федоровича підняти майку і побачити, що йому пощастило». А ще я навіть сумніву не маю, що рашисти знали куди бити і знали, хто там.

До речі, цю історію знає не лише все оточення Залужного, а і інші люди. Наприклад, слуга ОП Мар'яна Безугла. І коли вона казала, що Залужний не бойовий офіцер і не буває на фронті, то знала і про його відрядження на фронт, і про поранення, і про те, що Залужний навмисно не піарив це. Вона знала. Але схоже, що по команді навмисно брехала. Бо слуга ОП. І це не єдина історія про яку варто було б знати суспільству. З часом так і буде».

Реклама Google

 

Telegram Channel