Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
Залужний пояснив, чому він проти зниження мобілізаційного віку

«Молодь потрібно максимально берегти».

Фото із сайту unian.ua.

Залужний пояснив, чому він проти зниження мобілізаційного віку

Ексголовнокомандувач ЗСУ, а тепер посол у Великобританії Валерій Залужний переконаний, що в Україні не потрібно знижувати мобілізаційний вік

За його словами, вікова категорія 18-25 років – це майбутнє України, а знижувати мобілізаційний вік можна лише у крайньому разі.

«Категорію 18–25 років потрібно максимально берегти. Я чому завжди протестував, щоб мобілізація не заходила на людей нижче 25 років, коли був на посаді Головнокомандувача, тому що нам потрібна Україна і через 20 років, і через 30 років. А вона ось – їй зараз 18 років. Це зовсім інші люди, які врятують цю країну», – заявив Залужний на зустрічі з українськими студентами у Лондоні, повідомляють «Букви».

Фото із сайту bukvy.org.
Фото із сайту bukvy.org.

 «Молодь потрібно максимально берегти», – Валерій Залужний висловився проти зниження призовного віку.

Фото із сайту bukvy.org.
Фото із сайту bukvy.org.

 Він розповів, що військовим старшого віку працювати певною мірою важче через те, що вони мають пострадянський менталітет.

«Якщо ми візьмемо 50-річного «дядьку», ми маємо йому пояснити, чому саме його рота, його батальйон має штурмувати висоту чи обороняти опорний пункт. У них ментальність зовсім інша, пострадянська, що це «може зробити хтось інший» за них», – пояснив ексголовком.

На думку посла, примусово залучати молодь до війська можна лише у крайньому разі. Він додав:

«Якщо країна дійде до такого бар’єра, коли буде загроза існуванню держави як такої, її можуть врятувати тільки молоді люди у віці 18–25 років, бо це – абсолютно інші люди».

Розмови про зниження мобілізаційного віку в Україні

Секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко стверджує, що окремі американські чиновники вважають, що мобілізаційний вік в Україні має бути з 20 років. Він також вважає, що цього варто знизити.

«Нехай не з 18, а з 20 років ми маємо призивати, комплектувати, і всі разом воювати за нашу країну. У нас можна депутатам балотуватись і приймати складні управлінські рішення та закони з 21 року, а воювати – з 25. Я не знаю, хто це придумав», - пояснив Костенко.

Читайте також: Залужного було поранено після дзвінка з Офісу президента?

Реклама Google

Telegram Channel