Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
Порошенко привіз у Миколаїв обладнання, але за вказівкою згори його не пустили на передачу техніки

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко привіз у Миколаїв обладнання, але за вказівкою згори його не пустили на передачу техніки

Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок привіз партію обладнання для моніторингового центру «Ай-Петрі СВ», який має забезпечувати повітряне прикриття для наших військових

 Як розповів п'ятий Президент, подібні  проєкти вже реалізовані на інших напрямках – зокрема, на Донецькому і Запорізькому. Сьогодні мав стартувати такий проєкт у Миколаєві – однак за вказівкою згори Порошенка не пустили на обʼєкт. 

«Ми вже в Україні, в Миколаєві, хоч ще позавчора мали важливі зустрічі в Брюсселі. Сьогодні тут має розпочатись робота моніторингового центру «Ай-Петрі» за участі Військово-Морських сил та корпусу морської піхоти. Прикриватимемо Південь — Миколаїв, Херсон та Одесу. Для виконання цієї задачі ми, за свій рахунок, привезли обладнання для моніторінговаого центру, щоб негайно запустити його координацію з комплексами протидії засобам технічної розвідки та РЛС. Але вперше за 2,5 роки нам наголосили, що обладнання беруть, а Порошенка не допускають. Це роблять представники Служби безпеки України. Беззаперечно, що це порушення закону, проте, перш за все, це порушення здорового глузду», – наголосив пʼятий Президент. 

 

 Таке враження, каже Порошенко, що в Україні існує дві Служби Безпеки: «Одна, де працюють справжні герої, що знищують інфраструктурні та енергетичні центри на території російської федерації, а також беруть участь в унікальних військових операціях. Її офіс знаходиться на Володимирській. Друга, що уособлює собою найгірші традиції КГБ. Місце, де служать їхні нащадки. Її центр розташований на Банковій. І замість того, щоб захищати країну, вони готуються до виборів. Замість того, щоб забезпечувати єдність, вони розколюють суспільство: стежать за громадськими активістами, перешкоджають роботі журналістів та атакують опозицію». 

 

 «Звичайно, що ми не будемо штурмувати військову частину, а просто підпишемо акти передачі обладнання. Моніторинговий центр працюватиме, комплекси «Ай-Петрі» виконуватимуть своє бойове завдання, обладнання ми поставлятимемо. Але ті тилові щурі будуть нести відповідальність згідно закону», – переконаний пʼятий Президент. 

 

 У листопаді минулого року Петро Порошенко повідомив про інвестування 150 млн грн в розробку новітньої системи протидії засобам технічної розвідки, яку згодом назвали «Ай-Петрі СВ». Наразі фінансування проєкту перевищило 200 млн грн, на фронт передали вже чотири десятки комплексів.  

«Це не тільки і не стільки РЕБ. Це вже кібербезпека, яка має унікальні властивості, розроблена фахівцями нашої команди – програмістами, інженерами. Сьогодні нічого подібного немає ні в Збройних Силах України, ні у противника. Але ми налагодили вже серійне виробництво. Ми за цей дуже короткий термін пройшли усі види випробувань Генерального штабу і поставили його на озброєння. Офіційно він був прийнятий», – повідомив Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel