Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
У Харкові процедура корекції фігури у косметолога закінчилася смертю клієнтки

Жінка не мала закінченої медичної освіти й дозволу на проведення анестезії.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

У Харкові процедура корекції фігури у косметолога закінчилася смертю клієнтки

Харківська обласна прокуратура повідомила про підозру 33-річній жінці за фактом вбивства клієнтки з необережності

Підозрювана — косметолог.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури, пише Бабель.

Слідство встановило, що 16 березня клієнтка прийшла в салон у Харкові на косметологічну хірургічну процедуру, яку проводять під місцевою анестезією.

Косметолог не визначила масу тіла клієнтки й не зробила розрахунку дози анестетика, а потім без спеціальних лабораторних досліджень і алергопроб почала процедуру. Разом з тим жінка не мала закінченої медичної освіти й дозволу на проведення анестезії.

Як зазначають у прокуратурі, підозрювана зробила клієнтці за короткий проміжок часу близько 20 ін’єкцій — це перевищило рекомендовану концентрацію препарату в розчині щонайменше в 15 разів.

Коли клієнтці вводили місцеву анестезію, вона поскаржилася косметологу, що їй стає зле. Попри це фігурантка продовжила вводити анестетик і вийшла з кабінету на 10—15 хвилин. Протягом цього періоду загибла кричала, задихалася, її судомило. Вона втратила свідомість, і лише після цього їй ввели протиалергійні препарати. Згодом у салон викликали швидку. Дорогою до лікарні потерпіла померла.

Висновок комісійної судово-медичної експертизи — жінка померла через гостре отруєння препаратом-анестетиком.

Як повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, клієнтка прийшла на процедуру корекції фігури — ліполіз над зоною живота.

«Пацієнтці стало погано, потім ще гірше. Вона скаржилася працівникам клініки, але їй натомість лише вводили чергову дозу лідокаїну. Весь процес зафіксований на камерах – на відео видно, як пацієнтка спочатку вигинається від болю, потім дико кричить, бʼється в конвульсіях. А за декілька хвилин просто помирає. Персонал намагався її реанімувати, але не змогли», — додав він.

За його словами, на тілі жінки виявили 59 слідів від ін’єкцій.

Підозрювана, що проводила процедуру, навчалася на лікаря в ХНУ ім. Каразіна, але була лише інтерном. За спеціальністю вона провізор-косметолог. Ліцензії на проведення знеболювальних ін’єкцій у неї не було. Вона спочатку намагалася заперечувати, що робила уколи, і намагалася перекласти провину на медсестру. Потім відмовилася говорити зовсім.

Слідчі з’ясували, що ліполіз у зоні живота косметолог робила вперше, але раніше проводила подібні маніпуляції без ліцензії. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинянку, яка погодилась обійняти посаду судді у Ялті, судять за колабораційну діяльність.

Реклама Google

Telegram Channel