Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
Україна громить Францію 7:1 – і здобуває історичну «бронзу» на чемпіонаті світу

Молодці, козаки!

Фото із сайту ukrfootball.ua.

Україна громить Францію 7:1 – і здобуває історичну «бронзу» на чемпіонаті світу

Героєм матчу за 3-є місце першості планети з футзалу став 26-річний гравець київського «ХІТа» Данило Абакшин, який відзначився хет-триком. На чемпіонату світу в Узбекистані він забив 7 голів і віддав 6 результативних передач!

Підопічні Олександра Косенка довели, що вони – справжні бійці! Козаки! Почавши турнір з поразки 1:7 від Аргентини – вони його завершили перемогою у матчі за «бронзу» з рахунком 7:1 над Францією!

Сьогодні вся Україна аплодує їм! Це було сильно! І – надзвичайно красиво! Браво!

... Хоча матч для наших почався не дуже приємно. Уже на третій хвилині після єдиноборства з суперником зазнав травми 28-річний універсал Микола Микитюк. Пошкодження виявилося серйозним, тож Микитюк не зміг продовжити гру.

Попри втрату одного з лідерів, наголошує сайт «Чемпіон», команда Олександра Косенка увесь перший тайм контролювала гру й пішла на перерву за мінімальної переваги завдяки голу Ігора Чернявського, який відзначився після передачі від тезки Корсуна.

У дебюті другої половини зустрічі Зварич ударом головою подвоїв перевагу «синьо-жовтих» після передачі від Семенченка. Проте вже за хвилину французи відквитали один гол, повернувши інтригу.

Утім, ця інтрига протрималась недовго. Французи були змушені ризикувати, через що залишали ворота порожніми, чим швидко скористалися українці: Жук оформив дубль, а Абакшин записав на свій рахунок хет-трик.

7:1 – Україна вперше в історії стала бронзовим призером чемпіонату світу. Ба більше, ця медаль – перша для нашої країни на чемпіонатах світу в ігрових видах спорту серед чоловіків, наголошує champion.com.ua.

Футзал. Чемпіонат світу-2024. Матч за 3-те місце. Україна – Франція – 7:1.

Голи: Чернявський, 11 хв., Зварич, 22, Жук, 27, 28, Абакшин, 30, 30, 33 Саадауї, 23.

Україна: Сухов (Савенко) – Семенченко, Абакшин, Зварич, Корсун – Швед, Мельник, Чернявський, Микитюк – Жук.

Запас: Ципун, Фаренюк.

Арена: Humo Arena (Ташкент, Узбекистан). 

Відео матчу:

Україна вдруге в історії зіграла в бронзовому фіналі Мундіалю. У 1996 році наша збірна, в складі якої грав нинішній головний тренер Олександр Косенко, поступилася в матчі за 3-є місце команді росії – 2:3.

Також сьогодні, 6 жовтня, о 18:00 за Києвом розпочнеться фінальний матч чемпіонату світу 2024, в якому звання найсильнішої футзальної збірної планети визначать Бразилія та Аргентина.

Нагадаємо, на груповому етапі команда Олександра Косенка спочатку розгромно програла чинним віцечемпіонам світу – аргентинцям (1:7), але згодом впевнено перемогла Анголу (7:2) та Афганістан (4:1), посівши друге місце у квартеті.

Фотоскрін із сайту volyn.com.ua.
Фотоскрін із сайту volyn.com.ua.

 У плейоф «синьо-жовті» стартували з перемоги над Нідерландами (3:1) в 1/8 фіналу, а потім вирвали путівку до півфіналу, залишивши за бортом турніру команду Венесуели (9:4). За крок до фіналу підопічні Косенка поступилися п'ятиразовим чемпіонам світу – бразильцям (2:3).

Читайте також: Зате Україна виграла в Бразилії перший тайм!

Реклама Google
 

Telegram Channel