Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
Бактеріологиня з Волині створила... вишивку з бактерій

Вишивка бактеріями Руслани Таранюк перемогла у Всеукраїнському конкурсі мікробіологів.

Фото із сайту medicine.rayon.in.ua.

Бактеріологиня з Волині створила... вишивку з бактерій

Виглядає фантастично!

Бактеріологиня з Луцька Руслана Таранюк створила унікальну вишивку з мікроорганізмів, використовуючи хромогенне середовище, яке дозволяє швидко ідентифікувати різні бактерії.

Пані Руслана для «Район. Медицина» пояснила, що хромогенне середовище часто використовується в роботі для виявлення небезпечних бактерій, таких як Streptococcus agalactiae, що викликає серйозні захворювання у новонароджених. Ця техніка допомагає швидше діагностувати інфекції та вчасно призначати лікування.

Реклама Google

«У мене виникла ідея на конкурс малюнку зробити вишивку бактеріями на хромогенному середовищі. Для цього необхідно враховувати, як і на якому хромогенному середовищі, яким кольором буде рости той чи інший мікроорганізм. Спочатку необхідно підготувати ескіз і за ескізом вже робиться малюнок. Ідея використати вишиванку – це і патріотичний посил, і можливість використати для творчості саме ті середовища, які ми застосовуємо в роботі. Хотілося продемонструвати, що навіть на такому вузькоспеціалізованому середовищі, як стрептококи групи В, можна зробити цікавий малюнок», – розповідає Руслана Таранюк.

Вишивка бактеріями Руслани Таранюк перемогла у Всеукраїнському конкурсі мікробіологів. Фото із сайту medicine.rayon.in.ua.
Вишивка бактеріями Руслани Таранюк перемогла у Всеукраїнському конкурсі мікробіологів. Фото із сайту medicine.rayon.in.ua.

 Її роботу визнали найкращою на щорічному професійному конкурсі мікробіологів, і український виробник поживних середовищ для мікробіології нагородив її перемогою. Конкурс відбувся 17 вересня — у день, коли в 1683 році голландський науковець Антоні ван Левенгук вперше описав мікроорганізми.

Читайте також: Через рік життя з донорським серцем Владик уже грає з друзями у футбол!

Telegram Channel