Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
На Волині невідомі вночі викрали цінні раритетні речі з приватного музею

Загальна сума збитків встановлюється.

Фото: Ковель media.

На Волині невідомі вночі викрали цінні раритетні речі з приватного музею

У ніч з 2 на 3 жовтня у Ковелі сталося пограбування музею-садиби Самійла Підгірського

Зловмисники поцупили багато цінних артефактів.

Про це повідомляє видання Ковель media.

Музейна експозиція насичена раритетними речами, які пов’язані з життєдіяльністю родини Підгірських.

Директор музею Геннадій Сарапін зазначає:

«Викрадено настінний годинник початку XX століття, якого я придбав у 1993 році за 360 доларів. Навіть поцупили наручного годинника, який подарований мені Ковельською міськрадою з нагоди 30-річчя Незалежності України з відповідним логотипом міста. Крадії поцупили настільний англійський порцеляновий годинник початку XX ст. у стилі модерн. Викрали козацьку бойову сокиру, знайдену на полі Берестецької битви між козацьким військом та поляками. Сокира була мною відреставрована у ковельських ковалів. З нею забрали й гуцульську сокиру – Барду, а також пожежну сокиру 1950 років, до яких були спеціально зроблені топорища з дуба.

Злодії вкрали штик-ножі – австрійський (періоду Першої світової війни) та німецький (часів Другої світової війни), радянський автомат ППС-43, доведений до «музейного стану», німецьку баклажку (Третій рейх), радянський харчовий похідної армійський казанок 1950 років, три праски – кінець ХІХ – початку XX ст., телефони початку ХІХ ст. та інші раритетні речі.

Навіть вкрали 10 літровий скляний бутель, наполовину наповнений свіжим виноградом. Захопили з собою і монітор до комп’ютера, який напередодні для роботи я приніс з дому, та колонки до нього.

Загальна сума збитків встановлюється. За фактом злочину я викликав поліцію. У музеї-садибі проводили слідчі дії», - йдеться у повідомленні.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також:  Студент з Донеччини передав у Волинський музей три мішки вишитих речей.

Реклама Google

Telegram Channel