Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
Керівника медичного закладу на Волині покарали за правопорушення, пов'язані з корупцією

Штраф уже сплачений.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Керівника медичного закладу на Волині покарали за правопорушення, пов'язані з корупцією

Володимир-Волинський міський суд за участі прокурорів Волинської обласної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, керівника медичного закладу, підпорядкованого Володимирській міській раді

Посадовиця, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», приймала рішення в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомила про наявний конфлікт інтересів міську раду.

Керівник комунального підприємства упродовж січня 2023 – квітня 2024 року видавала та підписувала накази про виплату премій підпорядкованим працівникам – чоловікові та рідному братові, відтак працівниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України було складено 40 протоколів про вчинення нею адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією.

Суд визнав її винуватою у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ч. ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП) та призначив покарання у виді штрафу.

Штраф уже сплачений.

Задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню посадовицею адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, Волинська обласна прокуратура внесла Володимирській міській раді подання у порядку ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції».

Пресслужба обласної прокуратури

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Подружжя волинян підозрюють у незаконному переправленні через кордон військовозобов'язаних.

Реклама Google

Telegram Channel