Курси НБУ $ 41.20 € 45.22
У матері депутата Київради конфіскують Range Rover

Автівка була куплена за 65 тис гривень.

Фото: joephotographer.

У матері депутата Київради конфіскують Range Rover

Прокуратура довела у суді вчинення депутатом правопорушення, пов'язаного з корупцією

Прокурорами Київської міської прокуратури доведено в суді вчинення депутатом Київської міської ради IX скликання адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією за порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків (ч. 1. ст. 172-5 КУпАП).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Установлено, що матір депутата Київради за допомогою його помічника-консультанта у 2022 році придбала у юридичної особи Range Rover Sport, 2020 року випуску, за 65 тис гривень.

При цьому, у своїй декларації за 2023 рік депутат зазначив користування машиною, вказавши її вартість у понад 2,3 млн гривень. Дослідивши матеріали справи, суд визнав придбання автомобіля за значно заниженою ціною подарунком близькій особі депутата, що заборонено законом «Про запобігання корупції».

Шевченківським районним судом міста Києва депутата визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1 ст. 172-5 КУпАП та накладено стягнення у виді штрафу у розмірі 2550 грн з конфіскацією подарунка - автомобіля Range Rover Sport, 2020 року випуску.

Київський апеляційний суд за результатами розгляду апеляційної скарги залишив в силі рішення суду першої інстанції.

Вчинення правопорушення доведено за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Національної поліції України.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Керівника медичного закладу на Волині покарали за правопорушення, пов'язані з корупцією.

Реклама Google
 

Telegram Channel