Курси НБУ $ 41.20 € 45.22
 «Карітас-Спес Луцьк» бере шефство над дитбудинком

Серед гуманітарного вантажу – підгузки, пральні засоби, предмети гігієни для немовлят.

Волинська обласна рада.

«Карітас-Спес Луцьк» бере шефство над дитбудинком

У межах партнерської співпраці та щирих взаємин сьогодні голова Волиньради Григорій Недопад та керівник благодійної організації «Карітас-Спес Луцьк парафії св. Петра і Павла» отець Павло Хом'як відвідали вихованців «Центру медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям», саме так віднедавна називається обласний дитбудинок

Найменших волинських сиріт команда «Карітас-Спес Луцьк» підтримувала під час їх евакуації в Польщі. Сьогодні ж благодійники вперше навідалися до стаціонарної установи, яка з минулого року відновила діяльність. Серед гуманітарного вантажу – підгузки, пральні засоби, предмети гігієни для немовлят. Сьогодні у закладі 15 малюків, дві третини з яких – віком до року. Директор Центру Віктор Максимюк усе ж втішений: серед нових утриманців немає дітей з фатальними наслідками алкогольного синдрому чи важкими вродженими вадами, тож малеча має хороші шанси знайти родини, бо черга на усиновлення зараз чимала.

На питання благодійників про нагальні потреби відповідає: в дефіциті дороговартісні спеціальні дитячі харчові суміші. Як завше небагатослівний отець Павло запевнив: «Зробимо усе можливе», інформує обласна рада.

 

 «Я щиро вдячний отцю Павлу та усій команді благодійного фонду за безвідмовність і увагу до наших прохань. Бо ж йдеться про найменш захищених – знедолених діток з особливими потребами. За останній час відчутну підтримку від «Карітас-Спес Луцьк» отримали наші Заболоттівська і Затурцівська спецшколи, Рожищенський дитячий притулок, сьогодні – наші найменші сироти. Знаю, що вже готується вантаж для Головненської спеціальної школи, на наше клопотання вивчаються потреби Руденського психоневрологічного інтернату, де 80% підопічних – це прикуті до ліжка люди», - висловив вдячність голова обласної ради Григорій Недопад.

 

 Принагідно персонал розповів про підготовку до масштабної реконструкції з облаштування на базі сиротинця власне «Центру медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям», її фінансує ЮНІСЕФ, загальний обсяг інвестиції – 30 млн грн. Роботи розпочнуться за два тижні і мають бути завершені у травні. Поки триватиме капітальний ремонт, послуги з реабілітації тут тимчасово не надаватимуть. Основна суть реконструкції – це перебудова з урахуванням інклюзивності та доступності, а також енергозбереження і термореновація. Необхідне обладнання для комплексної реабілітації вже накопичене.

 

 Також, за словами заступниці директора з медичної частини Тетяни Віговської, створено і потужну професійну мультидисциплінарну команду, до її складу входять лікарі вищої категорії з науковими ступенями за спеціальностями невролог, психіатр, педіатр-фізичний реабілітолог, психолог та інші. «До створення реабілітаційного центру ми йшли майже 15 років, багато працювали і вчилися. Зараз завершуємо підготовку фахівців з раннього втручання. Це буде також універсальна команда, яка не лише надаватиме всебічну допомогу, від соціально-патронатної до медичної, родинам з дітьми з інвалідністю, а й працюватиме як навчально-методичний центр і готуватиме для громад спеціалістів (соціальних працівників, патронатних медсестер, педіатрів, фізичних терапевтів, логопедів тощо), котрі на ранніх етапах виявлятимуть і супроводжуватимуть сім’ї, в яких народилися особливі малюки. Мета – допомогти родинам не просто впоратися з цим викликом, а й зробити все для різнобічної і повноцінної реабілітації таких дітей», - запевнила Тетяна Віговська.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel