Курси НБУ $ 41.21 € 45.05
Українські хакери припинили трансляцію головних телеканалів путіна

Українські хакери вимкнули найпопулярніші пропагандистські телеканали у росії.

Фото із сайту gettyimages.com.

Українські хакери припинили трансляцію головних телеканалів путіна

Божевільний дідусь залишився без тєліка

7 жовтня російська влада заявила про «безпрецедентну» кібератаку на російську державну інфраструктуру медіаю

Про це інформує Інститут вивчення війни (ISW).

Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія (ВГТРК) повідомила, що вночі невідомі зламали онлайн-сервіси ВГТРК під час «безпрецедентної» атаки, а прокремлівське російське видання «Газета» повідомило, що атака призвела до припинення мовлення російських державних телеканалів «россия-1», «россия-24», «россия культура», «Карусель» та близько 80 регіональних телерадіокомпаній.

Реклама Google

Газета посилається на джерело в сфері інформаційної безпеки росії, яке стверджує, що кібератаку здійснила хакерська група «sudo rm -RF», яка нібито пов'язана з Україною. (Назва групи означає команду в Linux для видалення файлів). 

Український телеканал «Суспільне», посилаючись на власні джерела, заявив, що «sudo rm -RF» взяла на себе відповідальність і що співробітники ВГТРК поскаржилися, що атака видалила всю резервну інформацію.

Експерт з інформаційної безпеки заявив «Газеті», що хакери, швидше за все, використовували тип вірусу-шифрувальника, який видаляє файли, а не просто шифрує їх, і попередив, що ВГТРК тепер доведеться закрити вразливість, а також відновити резервні копії своїх систем. 

Тим часом ВГТРК заявила, що її системи не зазнали значних пошкоджень, незважаючи на атаку, і що її системи працюють в нормальному режимі.

Речник кремля Дмитро Пєсков висловив підтримку ВГТРК і охарактеризував кібератаку як атаку на російську критичну інфраструктуру.

Читайте також: Хто з європейських лідерів привітав кривавого путіна з днем народження.

Telegram Channel