Курси НБУ $ 41.19 € 45.13
Чи діє насправді заборона на мобілізацію 50-60-річних

Прямої заборони на призов військовозобов'язаних чоловіків віком 50-60 років в Україні немає.

Волинь-нова

Чи діє насправді заборона на мобілізацію 50-60-річних

Прямої заборони на призов військовозобов'язаних чоловіків віком 50-60 років в Україні немає

 Мобілізація цієї категорії відбувається за письмовою згодою військових частин. Цих людей переважно відправляють у підрозділи забезпечення та Державної служби спеціального транспорту (ДСПТ), а не у штурмові війська. Про це розповів начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК Сергій Монукало в інтерв'ю «Главреду».

Він пояснив, що військовозобов'язані мають пройти ВЛК та співбесіду в ТЦК. Далі для них визначають військову частину та затверджують списки у Генеральному штабу ЗСУ.

«Списки затверджуються Генеральним штабом, і в мобілізаційному розпорядженні вказуються конкретні прізвища, щоб людина розуміла, що вона нікуди в іншу частину чи на іншу спеціальність не поїде», – пояснив військовий.

Нагадаємо, через два з половиною роки після початку повномасштабної війни та через п'ять місяців після набуття чинності закону про посилення мобілізації влада вирішила скоригувати призовні процеси. Відтепер українських військовозобов'язаних чоловіків віком від 50 років мобілізовуватимуть лише за «окремим розпорядженням».

Реклама Google

Telegram Channel