Курси НБУ $ 41.19 € 45.13
Вакуумний масажер для м’яса від компанії ROZFOOD — європейська якість за доступною ціною

Фото: rozfood.net.

Вакуумний масажер для м’яса від компанії ROZFOOD — європейська якість за доступною ціною

На м’ясопереробних підприємствах вакуумний масажер для м’яса використовують для маринування свинини, яловичини, пташиного та іншого м’яса. Особливості готового продукту — швидкість маринування та максимальне просочування розсолом.

Будова масажеру

Вакуумний масажер за будовою та принципом дії дещо схожий на промислову мішалку для фаршу. Хоча, зважаючи на відмінності, особливо у застосуванні, його не можна вважати просто ще одним фаршемісом. Маринування м’яса відбувається в ротаційному барабані дещо збільшених розмірів. Для створення всередині вакууму він зачиняється кришкою з ущільненням, що має патрубок з краном, що веде до вакуумного насоса. Всередині барабана є дві великі лопаті гвинтової форми, які міцно приєднані до його внутрішньої поверхні за допомогою зварювання.

Барабан стоїть на двох роликах, тому під дією мотор-редуктора, з яким він з’єднаний ремнем, може вільно обертатися. Привід закритий металевим кожухом, а вся конструкція змонтована на міцній сталевій рамі з регульованими підніжками. Пульт керування з дисплеєм встановлений на трубчатій щоглі на зручній висоті для оператора. Можна замовити варіант з температурним датчиком та рубашкою охолодження барабана. Машина здатна працювати за введеною програмою обробки продукту, кількість останніх в пам’яті контролера сягає 50-ти.

Хід роботи

Під час обертання барабана на шматки сировини, просочені маринадом, діють три різні фактори.

Вакуум

Потужний насос створює у барабані доволі високий рівень вакууму, що сягає 99%. Він забезпечує різнопланову дію на сировину:

  • Напівфабрикат не має всередині повітряних кульок, тому він більш щільний.
  • Окислення шматків сировини практично відсутнє.
  • Прискорюється протікання біохімічних процесів, за рахунок чого шматки м’яса краще просочуються розсолом.
  • Колір готового продукту максимально наближений до природного.
  • Шматочки у суміші виглядають досить апетитно за рахунок того, що на зрізах добре видно волокна.
  • Кількість аеробних бактерій мінімальна.

Відносно останнього пункту слід зауважити, що готова суміш, заклеєна у вакуумні пакети, являє собою майже ідеальний продукт для здорового харчування.

Лопаті

Лопаті великі й гвинтоподібні. Їх спеціальна форма під час обертання барабана забезпечує м’яке каскадне перемішування, під час якого відбувається стискання м’ясних волокон та взаємне тертя шматочків. Додатковий механічний вплив спричиняє більше пом’якшення, краще просочування розсолом та вищий ступінь гомогенізації.

Самовідбивання

Збільшені розміри барабана під час його обертання забезпечують механічну ударну обробку суміші. Конгломерати шматочків м’яса піднімаються вгору й падають донизу. За рахунок градієнта тисків ефект стискання та розширення сировини призводить до її самовідбивання, що спричиняє додаткове пом’якшення та краще просочування розсолом.

Реклама Google

Telegram Channel