Курси НБУ $ 41.21 € 45.05
На Волині презентували книгу-дослідження про перебування Лесі Українки на Любомльщині

Інформації про перебування Лесі Українки саме в селі Бережці на Любомльщині небагато.

Фото: Фейсбук.

На Волині презентували книгу-дослідження про перебування Лесі Українки на Любомльщині

2 жовтня в Любомльському краєзнавчому музеї відбулась презентація книги «Слідами Лесі Українки в Бережцях» Миколи Ручкіна-Онищенка

Автор – родом з Харківщини, міста Мерефа. Нині тимчасово проживає в місті Любомль. За спеціальністю – біолог, до повномасштабного вторгнення росії в Україну працював у Харківському природничому музеї.

Про це повідомили у Любомльському краєзнавчому музеї. 

Приводом до написання книги стало знайомство та спілкування з сусідкою, яка проживала також у Мерефі, але родом була з села Бережці. Вона розповіла автору, що чула про те, що в Бережцях відпочивала Леся Українка. Спілкуючись із старожилами, місцевими жителями він черпав для себе нову інформацію, яку неодноразово перевіряв та закріплював старими фото, які знаходив у місцевих людей та в Любомльському краєзнавчому музеї.

На презентацію зійшлися гості з Любомльської публічної бібліотеки, професійно-технічного ліцею, музичної школи, ліцею № 3, друзі та знайомі, з якими звела доля пана Миколу, перебуваючи на Любомльщині.

Про Лесю Українку, як одну з визначних постатей української літератури написано багато наукових праць, різноманітних книг, які висвітлюють її життєвий та творчий шлях як письменниці, перекладачки та культурної діячки. Проте мало відомо інформації про її перебування саме в селі Бережці на Любомльщині.

Ця книга, як окреме наукове дослідження, заслуговує на особливу увагу зі сторони науковців та поціновувачів творчості Лесі Українки. Сподіваємось це буде не перша і не остання книга автора про таку відому особистість, якою він захоплюється.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Музеї волинської ікони – унікальна виставка.

Реклама Google

Telegram Channel