Курси НБУ $ 41.19 € 45.13
Волинські школярі побували в головному управлінні нацполіції області (Відео)

День відкритих дверей у поліції для учнів 4 класу був пізнавальним та насиченим.

Фото: vl.npu.gov.ua.

Волинські школярі побували в головному управлінні нацполіції області (Відео)

Як працює поліція зсередини: чотирикласники ліцею №2 мали змогу побачити все на власні очі

Зустріч відбулась в ГУНП у Волинській області 8 жовтня.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області.

Насамперед, учням 4-А класу продемонстрували роботу ситуаційного центру поліції Волині. Саме тут працюють оператори служби 102, диспетчери, чергова частина, ситуаційний відділ та інші важливі служби. Діти мали змогу в режимі реального часу спостерігати за життям Луцька й області, дивлячись на камери спостереження, яких, до слова, близько 2 тисяч. Також їм показали роботу дрона та запросили посидіти в ситуаційній кімнаті, де збираються керівники всіх важливих служб у надзвичайних випадках.

Поліцейський Олександр Сабарін навів ряд прикладів, як поліція розкриває злочини, дав змогу приміряти поліцейський бронежилет, каску та оглянути спецзасоби.

Потому школярі ознайомились з роботою вибухотехніків. У коридорах профільного управління учні з захватом розглядали різні види макетів інженерних боєприпасів та інших вибухових пристроїв та ставили масу запитань нашим спеціалістам Василеві та Олегові, які неодноразово перебували на деокупованих територіях, розміновуючи українські землі.

Справжній захват викликали, звісно, службові собаки кінологічного центру поліції. Дітям продемонстрували, як чоторилапі шукають умовні зброю, наркотики та вибухівку і як нападають на «зловмисника». За порадою очільника центру Андрія Тарановича, школярі радо підтримували собак, аплодуючи після кожного трюка. До слова, кінологи поліції завжди проводять схожі заняття з дітьми саме в інтерактивному форматі, залучаючи їх безпосередньо до взаємодії з собаками. Це не лише сприяє позитивним емоціям, а й виховує в них повагу до чотирилапих та турботу про них.

Насамкінець, поліцейські управління превентивної діяльності нагадали учням про неухильне дотримання правил дорожнього руху. Їм показували дорожні знаки, ставили запитання про безпеку на дорогах, тож найактивніші діти отримали подарунки, а всі чотирикласники – світловідбивні браслети, які сприяють видимості в темну пору доби. Як наголосила очільниця ювенальної превенції Інна Остапович, такі предмети вкрай необхідні з настанням осінньо-зимового періоду, коли рано темніє, тож дорослі мають подбати про безпеку дітей.

День відкритих дверей у поліції для учнів 4 класу був пізнавальним та насиченим. Такі зустрічі відволікають дітей від тривожних думок та сприяють зміцненню довіри між школярами та поліцейськими.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку оштрафували водіїв за порушення правил паркування.

Реклама Google

Telegram Channel