Курси НБУ $ 41.21 € 45.05
На Волині спостерігається стабільне зростання захворюваності на грип та ГРВІ

Всього з приводу ГРВІ до інфекційних стаціонарів госпіталізовано 44 пацієнтів

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

На Волині спостерігається стабільне зростання захворюваності на грип та ГРВІ

З 30 вересня розпочався епідемічний сезон захворюваності на грип та ГРВІ, в т.ч. COVID-19, що триватиме до травня наступного року.

В області здійснюється рутинний нагляд за цими недугами. Збір та узагальнення інформації проводиться шляхом внесення даних до електронної системи епіднагляду (ЕСЕН).

Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Наразі спостерігається стабільне базове зростання захворюваності, активність епідемічного процесу визначає одночасна циркуляція вірусів грипу та коронавірусу SARS-CoV-2.

Протягом тижня (з 30 вересня по 6 жовтня 2024-го) зареєстровано понад 4 тисячі випадків ГРВІ, зокрема, 111 випадків COVID- 19. Показник на 100 тисяч населення становить 397,2, що на 28% нижче епідемічного порогу та відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу. Серед всіх, хто захворіли, 70% становлять діти до 17 років.

Всього з приводу ГРВІ до інфекційних стаціонарів госпіталізовано 44 пацієнтів, із них 22 – діти. Серед госпіталізованих – 17 людей із COVID-19 (38%). Зареєстровано один летальний випадок – чоловік, невакцинований, із хронічними супутніми захворюваннями.

За тиждень щеплено 117 осіб, зокрема, 56 – із груп ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 місяців до 5 років, люди з хронічними захворюваннями, віком понад 65 років.

У минулому сезоні на грип та ГРВІ, включно з коронавірусною інфекцією, перехворіло понад 180 тисяч волинян, що становить 18% населення області.

Медики зазначають: найефективнішим засобом для профілактики грипу та запобігання важким ускладненням є щорічна вакцинація.

Передусім, щеплення рекомендоване людям, які належать до груп ризику: медичним працівникам, вагітним, особам старше 65 років (оскільки імунітет із віком послаблюється), людям із хронічними захворюваннями, у котрих ризик ускладнень грипу значно підвищується, а також військовим, учителям та всім іншим, хто працює в місцях скупчення людей.

Вакцинуватися можна протягом всього сезону. Щоб сформувався імунітет і достатня кількість захисних антитіл, потрібно, приблизно, два тижні.

Проте, вакцинація проти грипу не є захистом від COVID-19 і навпаки. Тому людина, яка має важкі супутні захворювання або інші важкі стани, або похилий вік, має отримати, щонайменше, 2 щеплення на початку епідемічного сезону – і від COVID-19, й від грипу.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Як працює лікарня на Волині, на даху якої встановили сонячні панелі (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel