Курси НБУ $ 41.19 € 45.13
Трамп таємно надсилав путіну дефіцитні тести

Трамп і путін досі в хороших стосунках, каже журналіст The Washington Боб Вудворд.

Фото із сайту reuters.com.

Трамп таємно надсилав путіну дефіцитні тести

На той час ці тести на COVID були дефіцитом навіть у США. В оточенні кандидата в президенти США, звісно, все це спростовують

У 2020 році, коли коронавірус тільки охопив світ і перед Заходом постала необхідність масового виготовлення тестів для виявлення хвороби, тодішній глава Білого дому Дональд Трамп надіслав такі тести президентові рф володимиру путіну для особистого користування.

Про це йдеться у книзі американського журналіста й редактора The Washington Post Боба Вудворда «Війна», витяги з якої наводить WP.

«путін, нажаханий вірусом, прийняв посилку, але подбав про те, щоби запобігти політичним наслідкам — не для себе, а для американського колеги. Він попередив Трампа, щоби той не розголошував про відправку дефіцитного медичного обладнання до москви», – зазначає видання.

Як повідомляється, путін нібито сказав Трампу: «Я не хочу, щоб ти говорив комусь про це, бо люди розізляться на тебе, а не на мене».

Чотири роки потому особисті стосунки між двома політиками, схоже, збереглися, йдеться у книзі. За словами автора, на початку 2024 року Трамп, який прагне повернутися в Білий дім, наказав помічнику вийти з кабінету, щоби він міг провести приватну телефонну розмову з російським диктатором.

У книзі не описується, про що могли говорити Трамп і путін, однак зазначається, що у команді кандидата в президенти США висловлюють сумніви щодо цього епізоду. Втім, за словами неназваного помічника Трампа, експрезидент спілкувався з путіним аж сім разів після того, як залишив Білий дім у 2021 році.

Речник кампанії Трампа Стівен Ченг назвав «вигаданими» історії, викладені в книжці, а саме видання – «сміттям».

Читайте також: Гарріс просила Зеленського обрати наступника, якщо його вб’ють або захоплять у полон.

Telegram Channel