Курси НБУ $ 41.19 € 45.13
На Волині відбувся Всеукраїнський триденний форум

На заході обговорили планування розвитку громад під час війни.

Фото: Фейсбук.

На Волині відбувся Всеукраїнський триденний форум

2-4 жовтня у Луцьку відбувся форум «Комплексне просторове планування громад – основа сталого розвитку України»

Участь у заході взяли понад 350 учасників. Серед них: представники Верховної Ради України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства цифрової трансформації України, обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, містобудівної, землевпорядної та ГІС-спільнот, вищих навчальних закладів, громадських організацій та їх об’єднань, потенційних розробників комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад, всеукраїнських асоціацій ОМС, експертного середовища.

Про це повідомляють у Волинській ОВА. 

«Для громад дуже важливо використовувати сучасні підходи в аналітиці даних. Це дозволяє приймати ефективні управлінські рішення як для керівників громад, так і регіональної влади, в тому числі як інструменти для підвищення інвестиційної привабливості регіону та співпраці з міжнародними донорами. Вдячна програмі USAID в такий складний час за підтримку нашої держави та підтримку розвитку застосування таких ефективних рішень в громадах», –

зазначила Вікторія Левчук, заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO).

У рамках форуму відбулась церемонія підписання грантових угод про партнерство з розроблення восьми комплексних планів просторового розвитку територіальних громад.

Зокрема, голови двох волинських громад (Любешівської та Шацької) Олег Кух і Сергій Карпук підписали договір із заступником керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Мар’яном Юкічем.

Подібні угоди також уклали ще шість голів громад з Полтавської, Львівської, Чернігівської, Черкаської та Тернопільської областей. Фахівці проєкту USAID «ГОВЕРЛА» допомагатимуть цим громадам у складанні та затвердженні комплексних планів.

Також на заході обговорили планування розвитку громад під час війни.

Крім того, під час дискусійної панелі «Цифровий простір для сталого майбутнього: інтеграція технологій та цифрових рішень» учасники форуму:

  • дізнались про роль технологій та інноваційних рішень у просторовому плануванні громад;
  • обговорили актуальні питання цифровізації громад і послуг за допомогою вебпорталу Дія.Цифрова громада;
  • проаналізували досвід успішних цифрових кейсів громад.

Відтак, форум об’єднав учасників та став майданчиком для обміну знаннями, досвідом, розширення кругозору у сфері просторового планування задля сталого розвитку громад.

Організатори форуму: Програма USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»). Проєкт сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги. Загалом підтримка Проєкту охоплює 11 областей і 103 громади.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У місті на Волині обговорили план реконструкції місцевого парку.

Реклама Google

Telegram Channel