Курси НБУ $ 41.19 € 45.13
Волонтерці з Волині вручили високу нагороду за допомогу ЗСУ

У своїй роботі Юлія надихається відважністю і героїзмом бійців, які вже майже три роки захищають рідну країну.

Фото: БУГ.

Волонтерці з Волині вручили високу нагороду за допомогу ЗСУ

Волонтерка з Павлівської громади Юлія Мацюк, яка допомагає військовим на передовій з перших днів війни, отримала почесну відзнаку – лицарський «Орден Звитяги»

Нагороду пані Юлії вручили за визначну допомогу ЗСУ, сприяння зміцненню обороноздатності і безпеки держави, високий патріотизм, мужність і відвагу при виконанні громадянських обов’язків, щиросердність і невтомність при виконанні волонтерських справ, а також підвищення морально-психологічної атмосфери підрозділів у зоні виконання бойових завдань.

Про це пише видання Буг.

Відзнаку приурочили до Дня захисників та захисниць України.

Посвідчення «Ордену Звитяги» видане 1-го жовтня й підписане начальником штабу ГО «Асоціація сприяння територіальної оборони» Анатолієм Коров’яковським.

Коментуючи відзнаку, волонтерка наголосила, що якби не люди, які своїми донатами допомагають їй купувати і надсилати військовим необхідні їм спецзасоби, техніку та амуніцію, то цієї нагороди в неї не було б.  А також, за її словами, у своїй роботі вона надихається відважністю і героїзмом бійців, які вже майже три роки захищають рідну країну від російських загарбників.

«Ви надаєте сили та наснаги, заряджаєте на подальшу роботу заради нашої спільної Перемоги», – зазначила Юлія Мацюк, звертаючись до військових.

До слова, орден «Звитяги» – це публічна загальноукраїнська недержавна, з особливим статусом, відзнака, що вручається за бойові заслуги, мужність та відвагу, за сміливість та хоробрість, за проявлений героїзм в умовах воєнних дій. Цю нагороду заснували у 2022 році громадська спілка «Асоціація сприяння територіальній обороні України та громадське формування «Територіальна оборона Дніпропетровської області».

Першим удостоєним такої відзнаки у 2022 році був Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний.

Нагадаємо, Юля Мацюк із села Радовичі Павлівської громади більшість свого часу присвячує допомозі тим, хто цього найбільше потребує. У волонтерську допомогу вона включилася практично з першого дня повномасштабної війни з росією. За цей час жінка допомогла багатьом підрозділам ЗСУ, зокрема, 128, 93, 82, 72 і 100 бригадам та 50, 51 й 55 батальйонам, київській розвідці й ГУР, пораненим військовим в госпіталях та переселенцям, які через бомбардування їхніх домівок залишились «голі, босі».

Раніше за свою регулярну волонтерську діяльність Юлія Мацюк отримала почесні відзнаки: нагрудний знак «За сприяння війську» та медаль «Хрест Свободи».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Два волинські брати виборюють перемогу: один воює, другий возить на фронт необхідну допомогу.

Реклама Google

Telegram Channel