Курси НБУ $ 41.19 € 45.13
Чи відповідає санітарним нормативам якість води у волинських озерах

Зроблена оцінка якості води за шкалою американської організації по захисту здоров'я і навколишнього середовища.

Фото: Фейсбук.

Чи відповідає санітарним нормативам якість води у волинських озерах

Результати аналізу

17 вересня 2024 року, співробітники Регіонального офісу водних ресурсів Волинської області Лабораторії моніторингу вод та ґрунтів, взяли проби води на перевірку якості у 8 озерах Шацького національного природного парку (о.Світязь, о.Люцимер, о.Чорне Велике, о.Пісочне, о.Пулемецьке, о.Луки-Перемут, о.Острів’янське, о.Кримно).

Про це повідомляють у Шацькому національному природному парку.

За одержаними загальними гідрохімічними показниками, якість води відповідає санітарним нормативам. Проаналізувавши отримані результати було встановлено, що вода в озерах має відновний потенціал, тобто така вода типова для підземних вод, де присутні метали низьких ступеней валентності.

Також зроблена оцінка якості води за шкалою американської організації по захисту здоров'я і навколишнього середовища (ЕРА), за якою вода характеризується, як у гірських джерелах та прийнята для використання, немінералізована та її компонентний склад фактично повністю відповідає регламенту санітарно-хімічних показників безпеки і якості.

Цьому, насамперед, сприяють і природні чинники – відносно короткий сезон масового відпочинку, потужні джерела, постійний водообмін з підземним живленням.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинь — друга в Україні за площею посівів озимих культур.

Реклама Google

Telegram Channel