Курси НБУ $ 41.19 € 45.13
«Питання призовників 18-25 років нарешті врегульоване, але ще маємо забезпечити демобілізацію тих, кого вже призвали»

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

«Питання призовників 18-25 років нарешті врегульоване, але ще маємо забезпечити демобілізацію тих, кого вже призвали»

Верховна Рада нарешті врегулювала законодавчу колізію щодо мобілізації обмежено придатних 18-25 років, але ще треба вирішити питання щодо тих, хто вже на фронті – про це під час брифінгу сказав лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко

Він також повідомив, що напередодні відбулася погоджувальна рада за участі міністра оборони і представників Генштабу.

«Позиція, яка була неврегульована – це ситуація з призовниками 18-25 років. Існувала велика кількість підзаконних актів, але питання не було законодавчо врегульовано. На засіданні погоджувальної ради за участю міністра оборони, за участю заступника начальника генерального штабу, інших представників Головнокомандувача я висловив пропозицію, щоб закріпити законом правила мобілізації. Щойно Верховна рада підтримала цю нашу ініціативу, і питання призовників 18-25 років нарешті врегульовано. Це – досягнення, але ми будемо наполягати й далі, бо виявляється, що ті призовники 18-25, хто  зараз вже служить і має певні обмеження по здоров’ю, залишаються в лавах ЗСУ», – сказав Порошенко.

«Ми намагалися розібратися, про яку кількість йде мова. Нас засипали цифрами, казали спочатку, що 54 тисяч осіб перебувають в лавах ЗСУ, потім ця цифра зменшилася до 18, зараз ця цифра вже 6 тисяч. Ми домовилися, що протягом двох тижнів буде розглянута наша ініціатива, буде розроблено законопроєкт і врешті-решт будуть врегульовані зазначені питання», – зазначає п’ятий Президент.

Як додала співголова фракції «Євросолідарність» Ірина Геращенко, демобілізувати цих осіб пропонують за рахунок зменшення відсоткі заброньованих у силових структурах.

«Демобілізація тих обмежено придатних 18-25 річних юнаків, які зараз знаходяться у Збройних Силах України – питання дуже серйозне, на кого їх замінити. Наша команда також дала свої пропозиції. Ми вважаємо абсолютно несправедливим те, що наприклад 100% бронь сьогодні мають ДБР, прокуратура і інші силові, репресивні органи. Якщо сьогодні держслужба має тільки 50%  броні, цей механізм має бути задіяний і до правоохоронних органів. Це наша конкретна пропозиція», – сказала Геращенко.

Реклама Google

Telegram Channel