Курси НБУ $ 41.19 € 45.13
Науковиця з Волині перемогла у конкурсі мікробіологів

Науковиця Руслана Таранюк.

Фото: facebook.com.

Науковиця з Волині перемогла у конкурсі мікробіологів

Вишивка бактеріями перемогла у Всеукраїнському конкурсі мікробіологів, який щороку організовує громадська організація «Школа клінічного мікробіолога»

Її авторка – Руслана Таранюк, яка керує відділенням клінічної мікробіології Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства.

Про це пише BBC News Ukrainian.

«Вишиванка для України — це наш культурний код і цього разу у мене виникла ідея на конкурс малюнку зробити вишивку бактеріями на хромогенному середовищі», – розповіла пані Руслана.

Хромогенне середовище – це живильне середовище для ідентифікації різних груп мікроорганізмів, щоби потім призначити правильне лікування.

«У нашій роботі найчастіше використовуємо хромогенне середовище для визначення стрептококів групи В, а саме Streptococcus agalactiae. Цей збудник дуже небезпечний для новонароджених, оскільки викликає хвороби, що загрожують життю маленьких пацієнтів», – пояснює мікробіологиня.

Конкурс присвячений Міжнародному дню мікроорганізмів, який відзначають 17 вересня. Саме цього дня 1683 року голландський натураліст Антоні ван Левенгук вперше побачив мікроорганізм у мікроскоп.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині 6-місячне немовля опинилося в лікарні внаслідок самолікування закрепу.

Реклама Google

Telegram Channel