Курси НБУ $ 41.19 € 45.13
З волинськими перевізниками вирішували проблему зарплат «у конвертах»

Державний бюджет недоотримує надходження від податків.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

З волинськими перевізниками вирішували проблему зарплат «у конвертах»

Виведення заробітних плат далекобійників з «тіні» – тема наради, яку провів заступник голови ОДА Олександр Троханенко з перевізниками-міжнародниками Волині

Як розповіла в.о. заступника начальника головного управління Державної податкової служби у Волинській області Оксана Левчук, в регіоні є юридичні та фізичні особи по вантажних перевезеннях, де офіційна заробітна плата далекобійників становить 8-9 тисяч гривень

Про це повідомляє Волинська обласна державна адміністрація.

Це вказує на те, що решту коштів водії отримують «у конвертах» і державний бюджет недоотримує надходження від податків.

«Ви знаєте, яка зарплата у військових? 80, 120, 140 тисяч гривень. А знаєте скільки з них оподатковується? Так само як з усіх – 18% ПДФО і 1,5% військового збору. Тобто військовослужбовець, який сидить в окопі, ризикує своїм життям і здоров’ям виплачує зі своєї заробітної плати все ПДФО, а водій з восьми тисяч офіційної зарплати лише 1 200 гривень, – звернулася до присутніх Оксана Левчук. – Тут у нас є лише один варіант – або ми, бізнес розуміємо для чого працюємо, або ми працюємо на боці ворога».

Також вона зазначила, що наразі податки в Україні спрямовуються на утримання армії і виплату заробітної плати військовим.

«Тому закликаємо усіх – перегляньте зарплати. Повірте, це не правильно, що люди, які воюють зі своєї заробітної плати, утримують ще лікарів, дороги, освітлення, а інші, які мають зарплату 40-90 тисяч гривень сплачують ПДФО лише 1 000 або 1 500 гривень», – сказала в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Волинській області.

Олександр Троханенко зауважив, що ще одним фактором збільшення розміру офіційної зарплати є те, що для отримання статусу критичної інфраструктури розмір середньої зарплати працівників за останній квартал має перевищувати розмір середньої зарплати в регіоні за останній квартал 2021 року.

«Зараз багато перевізників подаються на визнання їхнього підприємства критично-важливими для області. Але цього не може бути, якщо у водіїв міжнародних перевезень зарплата 8-9 тисяч гривень, – сказав Олександр Троханенко. – Ми відкриті до діалогу, готові вам допомагати, однак очікуємо і вашого розуміння».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Мер Луцька проти роботи будь-яких закладів у нічний час.

Реклама Google

Telegram Channel