Курси НБУ $ 41.19 € 45.13
Прокурори Волинської обласної прокуратури відстояли в суді апеляційної інстанції вирок посадовцю

Дослухавшись до позиції прокурорів, апеляційний суд залишив у силі вирок суду першої інстанції.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

Прокурори Волинської обласної прокуратури відстояли в суді апеляційної інстанції вирок посадовцю

За принципової позиції прокурорів Волинської обласної прокуратури Волинський апеляційний суд залишив у силі вирок Луцького міськрайонного суду, яким у порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого 37-річного жителя міста Херсона визнано винуватим у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України)

Нагадаємо, після окупації Херсона військами країни-агресора чоловік добровільно обійняв посаду заступника начальника «департамента молодежной политики, семьи и спорта военно-гражданской администрации Херсонской области»

Він разом з іншими особами з числа представників незаконних органів окупаційної влади забезпечував реалізацію незаконної державної політики росії у сфері молодіжної політики, розвитку та спорту, розробляв проекти державних програм, а також виконував інші функціональні обов’язки для подальшого встановлення влади окупантів, штучного створення у місцевих мешканців хибних уявлень про благі наміри їхніх військ та незворотного і стабільного існування на теренах Херсонської області влади рф та ідей «руского міра».

До війни чоловік не обіймав посад у державних органах України.

Суд першої інстанції призначив йому покарання у виді семи років позбавлення волі із позбавленням на 15 років права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління і контролю, підприємствах і організаціях державної та комунальної власності, а також із конфіскацією майна.

Проте сторона захисту оскаржила це рішення, наполягаючи на виправданні обвинуваченого.

Дослухавшись до позиції прокурорів, апеляційний суд залишив у силі вирок суду першої інстанції.

Досудове розслідування: УСБУ у Волинській області.

Пресслужба обласної прокуратури

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Збували в Ковелі метадон – трьох волинян підозрюють у вчиненні наркозлочинів у складі організованої групи.

Реклама Google

Telegram Channel