Курси НБУ $ 41.19 € 45.13
Стали відомі результати аналізу води 8 Шацьких озер

Якість води відповідає санітарним нормативам.

Фото Шацький НПП.

Стали відомі результати аналізу води 8 Шацьких озер

Зроблена оцінка якості води за шкалою американської організації

17 вересня 2024 року, співробітниками Регіонального офісу водних ресурсів Волинської області Лабораторії моніторингу вод та ґрунтів, взято проби води на перевірку якості у 8 озерах Шацького національного природного парку (о.Світязь, о.Люцимер, о.Чорне Велике, о.Пісочне, о.Пулемецьке, о.Луки-Перемут, о.Острів’янське, о.Кримно).

 

 За одержаними загальними гідрохімічними показниками, якість води відповідає санітарним нормативам. Проаналізувавши отримані результати було встановлено, що вода в озерах має відновний потенціал, тобто така вода типова для підземних вод, де присутні метали низьких ступеней валентності. Також зроблена оцінка якості води за шкалою американської організації по захисту здоров'я і навколишнього середовища (ЕРА), за якою вода характеризується, як у гірських джерелах та прийнята для використання, немінералізована та її компонентний склад фактично повністю відповідає регламенту санітарно-хімічних показників безпеки і якості.

Цьому, насамперед, сприяють і природні чинники – відносно короткий сезон масового відпочинку, потужні джерела, постійний водообмін з підземним живленням, інформують в Шацькому НПП.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel