Курси НБУ $ 41.21 € 45.05
21-річний львів'янин понад рік пробув у полоні зі складним вогнепальним переломом плеча

У майбутньому хлопець мріє все ж вивчитися на психолога.

Фото: facebook.com.

21-річний львів'янин понад рік пробув у полоні зі складним вогнепальним переломом плеча

Кінцівка молодого захисника була занедбана: зараження в місці поранення та брак 5 сантиметрів кістки

Руку молодого захисника змогли врятувати львівські хірурги Центру UNBROKEN.

Про це пишуть на фейсбук-сторінці медичного закладу.

Львів’янин Гліб Портман вирішив приєднатися до війська у 18 років. Тоді він тільки-но розпочав вчитися в університеті на психолога. Студент доєднався до 125-ї бригади і у її складі брав участь у боях на Луганщині та Донеччині. Спершу Гліб служив стрільцем, але згодом став сапером. Під час виконання чергового завдання хлопець отримав кульове поранення плеча та потрапив у полон. Окупанти утримували юного воїна на тимчасово окупованій території Луганщини. Його поранене плече занедбали. Ось що розповідає Гліб про 13 місяців полону:

«У мене був апарат зовнішньої фіксації кістки, який за нормальних умов має стояти пів року, а у мене він протримався цілий рік, доки сам не випав. Рука запалилась і почала гноїтись. Чи боліла? Коли ми лягали спати, біль був настільки сильний, що неможливо було дихати. Кожен вдих рухав тіло і відповідно – руку».

На початку цього року під час чергового обміну полоненими був звільнений і Гліб Портман. До спеціалістів Центру UNBROKEN він поступив зі складним, задавненим і зрощеним вогнепальним переломом плеча, в якому бракувало 5 сантиметрів кістки.

Наші ортопед-травматологи вирішили оперувати Гліба в кілька етапів. Спочатку вони видалили заражені тканини та поставили цементний імплант (спейсер), щоб сформувати місце під кістковий імплант. А в ході наступного етапу лікарі взяли фрагмент кістки з тазу пацієнта та виготовили з нього імплант, використовуючи спеціальне біоскло. Обидва втручання та післяопераційна реабілітація минули успішно.

Нині Гліб настільки фізично відновився, що навіть зміг піднятися в гори. Поки має вільний час, він активно ділиться своїм саперським досвідом і читає курси з розмінування та поводження з вибухонебезпечними пристроями.

У майбутньому хлопець мріє все ж вивчитися на психолога, але наразі – хоче повернутися до війська.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Ще одна громада на Волині отримала мобільну світлову вежу.

Реклама Google

Telegram Channel