Курси НБУ $ 41.21 € 45.05
Порошенко про підвищення податків: цей закон не допомагає армії, але знищує українську економіку

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко про підвищення податків: цей закон не допомагає армії, але знищує українську економіку

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав монобільшість зупинити ганебне рішення щодо підвищення військового збору. Він наголосив, що це призведе до зниження рівня життя найманих працівників і вдарить по економіці

«Я все ще не втратив надії на те, щоб достукатись до вас і зупинити дуже ганебне рішення, яке не допомагає армії, але знищує українську економіку. Хочу нагадати, що безпека і оборона держави забезпечується в першу чергу Збройними Силами. Але без фінансування, яке генерується українською економікою і суб’єктами господарювання, утримати армію неможливо», – наголосив Порошенко.

«55% українського бізнесу заявили про те, що вони не здатні компенсувати зростання військового збору, і це точно призводить до зубожіння найманих працівників. Не лише медсестер, санітарок, прибиральниць, найбідніших, з кишень яких ви збираєтесь витягнути гроші, а й усіх найманих працівників. Цим законом ви створюєте пустелю замість створення бізнес-клімату», – констатував Порошенко.

Він також зауважив, що стягнення податків заднім числом з 1 жовтня порушує Конституцію. Петро Порошенко зазначив, що тільки після втручання «Євросолідарності» вдалося виявити поправку щодо підвищення військового збору для військовослужбовців. «Уявіть собі, якби вчора фракція «Європейської Солідарності» не знайшла норму, якою ви грабуєте українськи військових.  Ви намагаєтесь дати гроші військовим – і тут же витягаєте гроші з їх кишень», – обурився п’ятий Президент.

«Я наголошую – є ресурси, за рахунок яких ми профінансуємо армію», – сказав Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel