Курси НБУ $ 41.21 € 45.05
На Волині зібрались відомі науковці, історики та краєзнавці

Тематика нинішньої конференції надзвичайно актуальна.

Фото: Фейсбук.

На Волині зібрались відомі науковці, історики та краєзнавці

У Волинському краєзнавчому музеї розпочала роботу дводенна конференція істориків, науковців, краєзнавців «Волинь на перехресті воєн 1914-2024»

Учасників дослідницького форуму привітав перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук.

Про це поінформували у Волинській обласній раді.

«Кажуть, що історія людства – це історія воєн, а періоди миру - підготовка до чергової війни. Тому тематика нинішньої конференції надзвичайно актуальна, бо якщо прослідкували шлях українського народу до незалежності, то війни у ньому відіграли важливу роль. Під час Першої світової наші діячі намагалися реалізувати ідею створення незалежної держави. Робили це під час Другої світової війни, коли була створена Українська повстанська армія. І навіть сьогодні українська нація продовжує боротьбу за свою незалежність», - наголосив Юрій Поліщук.

У конференції взяли участь знані волинські дослідники: Іван Пущук, Петро Хомич, Лариса Бондарук та багато інших. У представлених роботах вони досліджуватимуть історію Волині у Першій та Другій світових війнах, події польсько-української війни 1919-го року, причини та обставини трагедії у селі Кортеліси у 1942 році, вивчатимуть нові факти Голокосту на Камінь-Каширщині.

Крім того науковці працюватимуть і в рамках теми меморіалізації та музеєфікації воєнних подій, а також досліджуватимуть сучасну російсько-українську війну.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel