Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
«Ця Крупа арештована з однієї-єдиної причини – не поділилася»

Тетяна Крупа.

Фото РБК-Україна.

«Ця Крупа арештована з однієї-єдиної причини – не поділилася»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Денис ШМИГАЛЬ, прем’єр-міністр України, про виробництво зброї в Україні:

«Сьогодні Україна виробляє таку кількість різної зброї, яка у 2022 році здавалася б неможливою. У 2023 році виробництво зброї зросло втричі. А за перші 8 місяців цього року виробництво нарощено ще удвічі… Серед стратегічних завдань – це посилення далекобійності української зброї, аби в європейській частині росії не було жодного безпечного місця, куди б не могли прилетіти «уламки» наших дронів і ракет».

Валерій ЗАЛУЖНИЙ, ексголовком ЗСУ, посол України у Великій Британії, на зустрічі з українськими студентами у Лондоні заявив, що він проти мобілізації осіб віком до 25 років:

«Категорію 18–25 років потрібно максимально берегти. Я чому завжди протестував, щоб мобілізація не заходила на людей нижче 25 років, коли був на посаді Головнокомандувача, тому що нам потрібна Україна і через 20 років, і через 30 років. А вона ось – їй зараз 18 років. Це – зовсім інші люди, які врятують цю країну». 

Юрій ЛУЦЕНКО, ексвійськовий, колишній Генпрокурор, про причини невдач на фронті:

«Перемога досягається, в першу чергу, системною мобілізацією/демобілізацією, будівництвом оборонних укріплень та розвитком вітчизняного ВПК (хоча б у частині дронів, засобів РЕБ та снарядів для оборони фронту). Гроші на це в бюджеті є. Вміння організувати, проконтролювати, покарати злодіїв та дати дорогу ініціативним – нема».

Роман КОСТЕНКО, секретар парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, про те, кого потрібно брати в армію:

«Найбільша проблема в тому, що ми набираємо всіх підряд, а потім... У нас –велика армія, а на полі бою нікого немає, адже набираємо обмежено придатних».

Ігор КРИВОШЕЄВ, народний депутат від «Слуги Народу», проти того, щоб в армію набирали добровольців за великі гроші, як це роблять у російській федерації:

«Українці насправді готові воювати за свою землю і за свою ідеологію, за право жити вільними людьми. Відповідно, така мотивація, як гроші, вона не спрацює, навіть якщо погодяться західні партнери допомагати цими грошима, тому що це – неправильна мотивація».

Максим ЖОРІН, майор ЗСУ, заступник командира 3-ї ОШБр, закликав українців зняти рожеві окуляри:

«Динаміка боїв дуже висока, ворог лише нарощує темпи. А наші підрозділи виснажуються – без ротацій, без нормальної заміни. Українському суспільству потрібно прокинутись. Не хочеться нікого лякати, але ми зараз не в найкращому положенні. Щоб все це «вивезти» – треба діяти, а не чекати та мріяти. І що дуже важливо – перестати вірити в казки про миттєву перемогу й мир, який хтось за нас зробить».

Сергій МАРЧЕНКО, блогер, про затримання керівниці Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи, у якої лише готівкою знайшли майже 6 мільйонів доларів:

«А ще знаєте, що «курвить»? Ця Крупа арештована з однієї-єдиної причини – не поділилася. Просто втратила «береги» від безкарності і комусь недоплатила. А тисячі інших «круп» сидять на попі «ровно», заносять, кому треба, і ніколи, ніколи (!!!) не будуть мати проблем із законом, поки справно заносять».

Яна ЗІНКЕВИЧ, засновниця добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри», народна депутатка, про те, коли закінчиться війна:

«Якщо говорити реалістично, то я впевнена, що ще декілька років нам доведеться воювати. Можливо – десь до 10 років. Тому що перед нами багато викликів і їх неможливо буде швидко подолати». 

Ірина ГЕРАЩЕНКО, політик, про мільйони доларів керівниці Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи:

«Шокована новинами про містечкових «слуг народу», які «наслужили» на 6 млн готівки… Тварюки, які крадуть на армії, підривають довіру до держави й щодня дають козирі тим україноскептикам, які шукають привід зменшити допомогу. Найогидніше, що вони знецінюють зусилля багатьох інших людей, які борються за Україну. Має бути справедливий суд. Аби не дійшло до самосуду…».

Віталій ЧЕПИНОГА, про заяву лукашенка, що білорусь готова брати участь у відбудові України після війни:

«Білоруський «бульбофюрер» сказав, що готовий захищати Україну від польських зазіхань. А також пообіцяв взяти участь у відновленні України після війни. Треба якось йому передати, що нам такої допомоги не треба. І єдине, що українці хотіли б після війни, це повісити вусатого диктатора на першій смереці. Ми пам’ятаємо, звідки йшли російські танки на Бучу і Бородянку. І не забудемо!».

Олексій КОПИТЬКО, військовий аналітик, про ситуацію на фронті:

«Ми зараз – у значно гіршому становищі, ніж хотілося б. Але – у кращому, ніж прогнозували навесні, і – радикально кращому, ніж хотілося б росіянам і їхнім поплічникам. Дії та настрій усіх громадян мають значення. Навесні плани кремля зламав Харків. Улітку несподіванкою став Курськ. Осінь ще може принести не лише погані сюрпризи».

Реклама Google

Telegram Channel