Курси НБУ $ 41.21 € 45.05
У Волинській православній богословській академії – Актовий день

Сьогодні також відзначають день Всіх святих землі Волинської.

Фото: lutskrada.gov.ua.

У Волинській православній богословській академії – Актовий день

Сьогодні у Волинській православній богословській академії – Актовий день — посвята першокурсників та хіротонія нових дияконів

З цієї нагоди в Луцькому кафедральному соборі Святої Трійці відбулась Божественна Літургія та молебень на честь Всіх святих землі Волинської.

Про це повідомляють у Луцькій міській раді. 

Під час урочистостей ректор Академії, протоієрей Володимир Вакін розповів про дільність навчального закладу та зауважив, що усі проєкти спрямовані на розвиток навчальних програм та покращення матеріально-технічної бази.

На Актовий день до Волинської православної богословської академії завітали Луцький міський голова Ігор Поліщук, депутати міської ради Роман Бондарук та Андрій Разумовський, Екзарх Вселенського патріарха в Україні єпископ Михаїл (Аніщенко), Митрополит Луцький та Волинський Михаїл, Митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор (Писик), Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко).

«Сьогодні ми відзначаємо день Всіх святих землі Волинської, - звернувся до присутніх Луцький міський голова Ігор Поліщук. - Це день, коли ми звертаємось до Божих угодників нашого краю та просимо у них молитов для нашої підтримки, для захисту нас від ворога та для захисту нашого краю. Вітаю усіх з цим святом та з Актовим днем Волинської православної богословської академії.

В першу чергу, хочу подякувати Збройним силам України та Богу за те, що ми можемо сьогодні відзначати цей день у відносно мирному місті та без обстрілів. За те, що студенти можуть вчитись в нашій громаді та місті. Також дякую капеланам, які виконують надзвичайно складний обов’язок, підтримуючи наших військових в умовах виконання бойових завдань.

Бажаю Волинській православній богословській академії успіху та процвітання. Студентам - плідного навчання, а після його завершення - успішного та плідного служіння. Адже крім служіння Богу та церкві, сьогодні буде ще одна дуже важлива місія та завдання, тому що дуже багато людей будуть шукати в церкві слів підтримки, заспокоєння та допомоги. Бажаю сьогоднішнім студентам, а завтрашнім священникам, щоб ви ті слова змогли знайти. Змогли втішити та заспокоїти цих людей: це й родини наших загиблих Героїв, це й військові, які побачили жахи війни, це й люди, які, на превеликий жаль, через війну втратити все матеріальне у своєму житті, це й люди, які відчувають сьогодні великий емоційний стрес. Вони будуть шукати цієї підтримки серед вас та в церкві. Хочу побажати, щоб з вашою допомогою, вони могли відчувати присутність Бога в їхньому житті».

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл вручив міському голові Ігорю Поліщуку єпархіальну відзнаку.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині зібрались відомі науковці, історики та краєзнавці.

Реклама Google

Telegram Channel