Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
Кому «недозанесла» доларів Тетяна Крупа?

Із ким не поділилася представниця партії «Слуга народу»?

Фотоколаж із сайту informator.ua.

Кому «недозанесла» доларів Тетяна Крупа?

Працівники ДБР затримали та повідомили про підозру в незаконному збагаченні керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертної комісії (МСЕК). Під час обшуків у Тетяни Крупи та її родичів знайшли лише готівкою (в різних валютах) майже 6 мільйонів доларів США

3 та 4 жовтня 2024 року правоохоронці у межах розпочатого кримінального провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби, провели ряд обшуків у службових кабінетах і за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів.

У керівниці МСЕК Тетяни Крупи в робочому кабінеті було виявлено 100 тисяч доларів США, а також низку підроблених медичних документів, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Крім того, вдома у посадовиці та її родичів працівники ДБР знайшли майже 5 млн 244 тис. доларів США, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності. Правоохоронці знаходили гроші у квартирі практично в кожному куточку – у шафах, шухлядах, нішах. Також вилучено документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовиці та відмивання нею коштів через різні бізнес-проєкти.

Під час слідчих дій посадовиця намагалася позбутися частини грошей, викинувши через вікно в пакетах для сміття пів мільйона доларів.

Також правоохоронці виявили, що родині топ-чиновниці належать чималі статки. Серед іншого, вони володіють 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. кв. м в одному з парків Хмельницького. За кордоном у їхній власності – нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже 2,3 млн доларів США. Всі ці статки вона не внесла до своєї щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави.

Під час слідчих дій посадовиця намагалася позбутися частини грошей, викинувши через вікно в пакетах для сміття пів мільйона доларів.

Наразі керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи повідомлено про підозру в незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років із конфіскацією усього майна. Печерський райсуд Києва 7 жовтня обрав Тетяні Крупі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 грудня із можливістю внесення застави – 500 млн 1528 гривень.

… Але найбільше українці зараз обговорюють кадри, де син керівниці МСЕК Олександр приліг на ліжко і… гладив купюри.  Він, до речі, очолює Головне управління Пенсійного фонду України у Хмельницькій області.

«Виникає ще одне очевидне питання – хто «кришував» Тетяну Крупу в її діяльності і чому вона «погоріла»? – запитує кореспондент видання «Антикор». – Чи є це її колеги по партії (Тетяна Крупа – депутатка Хмельницької облради від партії «Слуга Народу») – також покаже слідство. Але очевидно те, що гроші, вилучені в її помешканні та кабінеті, – не всі. Значна частина з них йшла саме на те, щоб в обласному ТЦК та СП закривали очі на «інвалідів», які отримали документи з рук Тетяни Крупи. Також очевидно, що доводилося ділитися як із власним керівництвом, так і з правоохоронцями. Чи захоче ДБР розплутувати ці ланцюжки – подивимося.

А чому «погоріла» Тетяна Крупа – також очевидно. Колись хтось із чиновників вигадав геніальне визначення – «недозанесли». Тому і прийшло до Тетяни Крупи ДБР. Кому ж саме і скільки вона «недозанесла», ми, скоріш за все, не довідаємося ніколи.

Насамкінець – сумна новина для тих, хто купив собі «діагнози» в Тетяни Крупи: ваші гроші викинуті на вітер. Більшість із вас будуть співучасниками злочину. І є ще один сумний прогноз – із приходом нового начальника в обласну МСЕК тариф лише зросте. У всьому іншому – не зміниться нічого».

«Це – грошовий Сашко, перешли повідомлення другу, і вже завтра до тебе притягнеться велике багатство», – жартують у мережі українці.
«Це – грошовий Сашко, перешли повідомлення другу, і вже завтра до тебе притягнеться велике багатство», – жартують у мережі українці. 

На продовження теми

Отримати інвалідність ветеран може лише за гроші?

Більшість ветеранів війни з Хмельниччини, які подали в МСЕК документи для оформлення інвалідності, отримали відмову. Про це повідомив командир 2-го батальйону Третьої штурмової бригади Дмитро Кухарчук у своєму Telegram-каналі. За посиланням на інформацію від «надійної структури», він зазначив, що цей показник – далеко не єдиний у своїй критичності і коливається від 43-х до 65% по всій Україні. 

«Очевидно, що проблема має системний характер. Під час війни ця структура (МСЕК. – Ред.) остаточно перетворила надання інвалідності на своєрідний бізнес. Кожен, хто хоче «списатися», не воювати або отримати довідку про реальну інвалідність, стає частиною схеми, де відмова чи затримка стає елементом шантажу. Платиш – отримуєш рішення, не платиш – чекатимеш роками. Джерела підтверджують, що під час війни цей процес набрав безпрецедентних масштабів», – стверджує військовий.

Коментуючи недавній корупційний скандал зі МСЕК у Хмельницькій області, Дмитро Кухарчук задав риторичне запитання: чи будуть озвучені імена справжніх бенефіціарів у верхах системи та чи будуть ухвалені рішення саме щодо них – у МОЗ та НСЗУ?

Telegram Channel