Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
«Настав час розірвати зв’язки з церквою, яка підтримує та благословляє війну»

Храмовий комплекс Всіх Чернігівських святих Чернігівської єпархії упц московського патріархату.

Фото РІСУ.

«Настав час розірвати зв’язки з церквою, яка підтримує та благословляє війну»

Священники московського патріархату звернулися до Онуфрія – духовенство наголошує на прямій причетності російської церкви до війни в Україні

Настоятель храмового комплексу Всіх Чернігівських святих Чернігівської єпархії упц московського патріархату митрофорний протоієрей Петро Казновецький та священнослужителі Сосницького благочиння Чернігівської єпархії упц публічно звернулися до предстоятеля упц митрополита Онуфрія з проханням розірвати стосунки з російською церквою. Про це йдеться на сторінці храмового комплексу у Facebook.

Панотець Петро у листі-зверненні назвав путіна «предтечею антихриста». Також вказав, що патріарх рпц Кирило «благословляє вбивства українців», а його священники «освячують зброю, що вбиває наших людей». Священник заявив, що упц «не має ні морального, ні християнського права» залишатися частиною рпц і фактично бути співучасником антилюдських дій російських архієреїв.

Згодом, 4 жовтня, вже священнослужителі Сосницького благочиння Чернігівської єпархії упц письмово звернулися до Онуфрія. У своєму зверненні духовенство наголошує на прямій причетності російської церкви до війни в Україні.

«…Настав час розірвати зв’язки з церквою, яка підтримує та благословляє війну і вбивства українців, сіє смерть, а не дає життя. Ми рішуче заявляємо, що відтепер рпц не є для нас братньою та дружньою церквою і ми не хочемо бути разом в одній Помісній церкві», – йдеться у зверненні.

Священнослужителі просять митрополита Онуфрія офіційно вийти зі складу рпц, усіх її синодів, соборів і комісій.

Реклама Google

Telegram Channel