Курси НБУ $ 41.21 € 45.05
Для волинських прикордонників провели сеанс глинотерапії (Фото)

Охочі мали змогу спробувати себе у ролі гончара, виготовивши виріб на згадку.

Фото: Фейсбук.

Для волинських прикордонників провели сеанс глинотерапії (Фото)

Зберігати стійкість та душевну рівновагу у складних умовах навчали прикордонників

До Дня ментального здоров'я, яке в Україні та світі відзначають сьогодні, з персоналом прикордонних підрозділів Волинського загону проведено ряд тестувань, терапевтичних заходів і вправ.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. 

Психологиня загону Юнія Денисюк розповіла прикордонникам, як навчитися зберігати стійкість та душевну рівновагу в найскладніших ситуаціях, а при необхідності – звертатися за допомогою до відповідних фахівців. Адже ментальне здоров’я, особливо в умовах сьогодення, важливе. Воно в першу чергу залежить від кожного з нас та наших рідних.

З охоронцями кордону проведено тестування психологічного самопочуття. Їх тренували психоемоційно розвантажуватись та навчали технікам ментального здоров’я, які військовослужбовці можуть застосовувати у разі потреби.

Крім того, для прикордонників організували глинотерапію. Охочі мали змогу спробувати себе у ролі гончара, виготовивши виріб на згадку.

«Глинотерапія - метод, що включає в себе арттерапію і тілесну терапію, тому що терапевтична робота з глиною ґрунтується не тільки на створенні артоб’єктів, але й на роботі з тілесними практиками, диханням, відчуттям і дотиком. З її допомогою можна зняти стрес, напругу і тривогу. Вона вчить не боятися власних помилок і показує, що все можна почати з початку», -

каже майстер гончарного мистецтва Віктора Дудко, який, до слова, нині проходить службу в одному з прикордонних підрозділів загону.

Шкода, що ми часто нехтуємо своїм психічним здоров'ям, забуваючи про його важливість. Тому пам’ятайте про необхідність дбайливого ставлення до свого внутрішнього стану, знаходьте час для відпочинку та відновлення ресурсів, і знайте, що звернення по допомогу – це прояв мужності.

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Поліцейські гелікоптером транспортували з Черкас до Ковеля донорське серце (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel