Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
«Мені дали команду розстріляти» (Відео)

Загарбник В’ячеслав Дєрягін зізнався, що не раз чув накази розстрілювати полонених.

Фотоколаж із сайту 5.ua.

«Мені дали команду розстріляти» (Відео)

«Азов» взяв у полон росіянина, підрозділ якого страчував українських полонених у Нью-Йорку на Донеччині

Про це повідомили воїни 12-ї бригади спеціального призначення «Азов», які взяли у полон окупанта, група якого і вчинила злочин. «Дрон зафіксував момент жорстокого злочину окупантів: росіяни впритул розстріляли трьох беззбройних українських військових одного з суміжних підрозділів», – йдеться у дописі.

Пізніше бійці 12-ї бригади спеціального призначення «Азов», спільно із 49-м окремим штурмовим батальйоном, взяли в полон одного з групи окупантів, яка й розстріляла українських військових, повідомляють у пресслужбі «Азов».

Загарбник В’ячеслав Дєрягін (1976 року народження) воював проти України у складі штрафних підрозділів «Шторм». Він на допиті розповів, що їм наказали штурмувати Нью-Йорк. Втім, у зруйнованому селищі група побачила багато трупів своїх земляків та знищеної техніки рф.

Згодом у полон до окупантів потрапило троє українських воїнів. Командування наказало їх «обнулити», тобто вбити.

«Після того, як старший зв’язався з командуванням, йому по рації передали: «З полоненими возитися нема коли. Полонених не брати». Дали команду розстріляти, що група й зробила», – розповів окупант.

Після страти, окупанти потрапили під щільний вогонь мінометів та дронів. Дєрягін був єдиним із групи, хто вижив. Він вирішив здатися.

Реклама Google

Загарбник розповів, що й раніше чув накази розстрілювати полонених.

«Я особисто чув накази. По рації кажуть: «Взяли трьох», а у відповідь: «Обнулити», – зізнався окупант, зазначивши, що росіяни вбивають навіть своїх за відмову йти у «м’ясні» штурми.

Тим часом Омбудсман України Дмитро Лубінець вже відреагував на черговий російський злочин: «Як Омбудсман України, вимагаю від міжнародної спільноти фіксувати ці порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими і міжнародного гуманітарного права. Саме тому за всіма ймовірними випадками направляю листи на ООН та МКЧХ (Червоний Хрест). Наразі у терміновому порядку від мене йде наступний лист до них щодо випадку в Нью-Йорку», – зазначив він. 

Посадовець додав, що «поведінка російських військових толерується від їхнього вищого керівництва, саме тому необхідна фіксація і перевірка кожного злочину, і – належне покарання».

Читайте також: Волинський воїн-Герой Роман Романчук уже став на свої другі «ноги» – протези.

Telegram Channel