Курси НБУ $ 41.21 € 45.05
У селі на Волині створили добровільну пожежну команду

ДСНС Волині надали для команди пожежний автомобіль.

Фото: Фейсбук.

У селі на Волині створили добровільну пожежну команду

У Камінь-Каширській громаді сьогодні відбулося урочисте відкриття новоствореної добровільної пожежної команди у селі Ворокомле

Подія стала можливою завдяки участі громади у проєкті Фонду міжнародної солідарності «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд», який реалізований за фінансової підтримки Програми польської співпраці Міністерства закордонних справ Республіки Польща, а також Офісу Координатора програм допомоги США в Європі та Євразії в рамках програми «Development Cooperation Partnership Program».

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Волинській області. 

ДСНС Волині надали для команди пожежний автомобіль на базі JELCZ-325, який спроможний вивозити 6 тонн води для гасіння пожеж.

Заступник начальника ДСНС Волині Костянтин Романчук зазначив, що створення таких команд швидкого реагування є надзвичайно актуальним в умовах сьогодення і спрямоване для захисту громад від пожеж, вручив очільнику пожежної команди Сергію Шевчику ключі від пожежного автомобіля та побажав, щоб даний підрозділ працював у напрямку навчання майбутнього покоління та швидко реагував на кризові ситуації для безпеки громадян.

В урочистостях з нагоди відкриття пожежного формування також взяли участь: очільник Камінь-Каширської громади, міський голова Віктор Пась, Консул Республіки Польща Кшиштоф Василевський, начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук, громадськість, староста округу.

У рамках Проєкту вивчено досвід у галузі цивільного захисту у Республіці Польща, проведено навчання добровольців, отримано необхідне медичне обладнання та техніку, створено громадську організацію «ПОЖЕЖНА ДРУЖИНА – СТРАЖА» та добровільну пожежну команду, відремонтовано пожежне депо за фінансуванням місцевої влади

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Поліцейські гелікоптером транспортували з Черкас до Ковеля донорське серце (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel