Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
Хто ліквідує більше окупантів: змагання українських дроноводів

Про «змагання» повідомив редактор проєкту «Наші гроші» Юрій Ніколов.

Фотоскрін із сайту «Центр журналістських розслідувань».

Хто ліквідує більше окупантів: змагання українських дроноводів

Влітку Міністерство цифрової трансформації України, яким керує Михайло Федоров, оголосило гру серед підрозділів дроноводів: хто знищить більше рашистів або більше підірве їхньої техніки, той отримає певну суму балів, за які зможе безплатно і без черги отримати додаткову порцію дронів

Ведуть таблицю досягнень, де усі можуть стежити за тим, хто на якому місці. Про «змагання» повідомив редактор проєкту «Наші гроші» Юрій Ніколов (на фото). За різну техніку і рашистів присвоюється певна кількість балів. Умовно, за підрив піхотинця – один бал, за підрив пушки – п’ять, танка – 10 балів. Учасник турніру повинен підтвердити відео факт ураження для верифікації, причому одного відео із дрона-вбивці недостатньо. Треба ще й із другого, і з розвідника.

Після підбиття суми балів кожний підрозділ отримує можливість вибрати на цю суму бажані дрони.«Умовно кажучи, Mavic коштує п’ять балів, «Вампір» – 10, «Кажан» – сім, «Шрайк» – три бали, «Немезіс» – вісім балів (ці цифри я вигадав  для наочності, справжні – абсолютно інші), – пояснює журналіст. – І от на всю суму підрозділ може замовити бажані дрони на додаток до тих, що і так отримує по основному замовленню від ЗСУ. Тобто мова йде фактично про преміальні додатки, які дають змогу в наступному місяці вбити ще більше рашистів».

Таким чином у дроноводів виникає додаткова мотивація – бути вищими у турнірній таблиці, щоб мати більше дронів для задоволення потреб вродженої русофобії. «Знаючі люди кажуть, що це вже призвело до покращення певних результатів у певних підрозділах. І точно не принесло ніякої шкоди, каже Ніколов, і наголошує на ще одному безсумнівному «плюсі» турніру: дроноводи голосують саме за те, що приносить їм ефект. І вони кровно зацікавлені отримати саме найефективніші машинки для вбивств. І це має примушувати дроноробів справді покращувати свої вироби. А не сподіватися, що полковник за відкат збереже держзамовлення».

Реклама Google

Telegram Channel