Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
Момент зіткнення авто із буйволом Максим не пам’ятає…

Ось до якої біди призвела тварина…

lv.dsns.gov.ua

Момент зіткнення авто із буйволом Максим не пам’ятає…

18-річний студент отримав складну черепно-мозкову травму, а рятували його нейрохірурги Лікарні Святого Пантелеймона «Першого медичного об’єднання Львова»

Жахлива ДТП трапилася 30 вересня у Львівському районі. Того ранку студент Львівської політехніки Максим Андрейко, як і щопонеділка, вирушав з другом із рідного містечка Угнів на навчання до обласного центру. Підвозив хлопців водій легкового авта. Була 6-та ранку. Поблизу села Річки раптово на дорогу вискочив буйвіл. Через погану видимість водій не встиг зреагувати. Шофер загинув на місці. 

Максим не пам’ятає моменту зіткнення. Він опритомнів лише коли на місце аварії прибули рятувальники. У хлопця сильно боліли голова та шия, а зуби були вибиті. Поруч лежав буйвіл. Автівка від зіткнення з твариною вагою майже тонну була в кюветі вщент розтрощена… 

Про те, що син потрапив в аварію, маму Максима сповістили медики швидкої. Ось що розповідає жінка: 

– Це було жахливо! Не можу передати, які емоції я пережила. Лікарі запитували про хвороби дитини та алергії, а я не могла зосередитися. Вони намагалися мене заспокоїти, але найгірше було дізнатися, що водій загинув. Тоді я зрозуміла, що не може бути, щоб моя дитина залишилася живою після цього. Але, дякувати Богові, мій син вижив... 

Поблизу села Річки раптово на дорогу вискочив буйвіл. Через погану видимість водій не встиг зреагувати

– Максим надійшов до нас через кілька годин після аварії із важкою черепно-мозковою травмою, – розповідає керівник центру нейрохірургії та неврології, завідувач нейрохірургічного відділення Лікарні Святого Пантелеймона Остап Федорко. –  Ми терміново провели комп’ютерну томографію, яка виявила вдавлений перелом лобної кістки. Через серйозність травми ухвалили рішення про термінову операцію – потрібно було якнайшвидше забрати уламки кістки. Ми успішно виконали це втручання. Наразі у Максима є невеликий дефект в лобній кістці – розміром 2х2,5 сантиметри. Через місяць-два йому потрібно буде провести повторну операцію для закриття цього дефекту.

Зараз Максим почувається вже ліпше, а лікарі відзначають позитивну динаміку. Вже на другий день після операції хлопець став самостійно пересуватися по палаті. Тепер він, як ніколи, усвідомлює, що не варто відкладати свої мрії і бажання, адже ніколи не знаєш, що може трапитися. 

А лікарі «Першого медоб’єднання Львова» принагідно закликають водіїв бути пильними на автошляхах. 

«Тепер я знаю, що жити треба тепер і вже, бо завтра може не бути». 

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel