Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
Яка небезпека причаїлася за звичайним фарбуванням волосся?

Не кожна фарба – корисна.

Фото із сайту club.makeup.com.ua.

Яка небезпека причаїлася за звичайним фарбуванням волосся?

У наш час заради краси фарбують волосся як жінки, так і чоловіки. Та чи насправді ця процедура є безпечною?

Фарби для волосся містять хімічні речовини, які можуть пошкодити і шкіру голови, і саме волосся.

Такі речовини, як аміак та перекис водню, можуть викликати свербіж, почервоніння та печіння шкіри голови.

Тривале використання фарб для волосся часто призводить до випадання та ламкості волосся.

Найбільш небезпечними визнані такі компоненти фарб для волосся, що здатні проникати через шкіру людини:4-амін-2-нітрофенол, 4-хлор-м-фенілендіамін, 2-нітро-п-фенілендіамін і 2,4-толуен діамін. Відомо, що ці речовини спричиняють онкологічні захворювання у лабораторних тварин.

Чи можна безпечно фарбувати волосся? Так, існують щадні варіанти, такі як фарбування натуральними барвниками (хна, басма) або використання безаміачних фарб. Як наголошує espreso.tv, ці продукти містять менше шкідливих хімікатів і мають м’якший вплив на волосся.


За 24 години довжина волосся збільшується на 0,4 мм. Таким чином, за місяць його довжина збільшується на 1–1,5 см. Це – середня цифра, яка залежить від різних причин. При цьому влітку волосся росте набагато швидше, ніж взимку.  
За добу випадає від 50 до 150 волосин. Якщо ця норма – витримана, то все гаразд. Але не слід відразу радіти, оскільки волосся, що випало, має замінятися новим. Якщо ви не бачите «антен», які вибиваються із загальної картини зачіски, а волосся стає рідкішим, то настав час звернутися до трихолога.
Коріння жіночого волосся сидить глибше, ніж чоловічого. Саме з цієї причини представники сильної статі частіше схильні до ранньої появи лисини. 
Більшість рудих людей живуть у країнах із холодним похмурим кліматом. За статистикою, близько 1–2% людей мають чуприну сонячного кольору. Причому народжуються вони переважно у північних районах земної кулі. Близько 6% їх живуть у країнах північно-західного регіону, 13% із них – шотландці. На думку вчених, цей факт безпосередньо залежить від кількості сонячних променів, які потрапляють на людину. Оскільки в Шотландії лише 3,1 години на день світить сонце, рудий колір волосся на генетичному рівні заповнює дефіцит вітаміну D в організмі.
У волоссі жінок є більше золота, ніж у чоловіків. Цікаво, що 1 г волосся може містити приблизно 0,5 мкг Au, причому в жінок цей показник – у 5-6 разів вищий, ніж у чоловіків. Але кількість цього металу – мізерна, отримати його не можна навіть на сучасному обладнанні.

Читайте також: «Користь цибулі для здоров’я».

Реклама Google

Telegram Channel