Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
Безоплатне харчування для луцьких школярів розпочнеться у листопаді

Кошти надійшли на рахунки міської ради 9 жовтня.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

Безоплатне харчування для луцьких школярів розпочнеться у листопаді

З жовтня 2024 року, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 04.10.2024 № 1145, місцевим бюджетам надано субвенцію з державного бюджету на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти

Кошти надійшли на рахунки міської ради 9 жовтня цього року і найближчим часом будуть розподілені між закладами освіти.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Варто зауважити, що ця субвенція спрямована на забезпечення одноразовим харчуванням учнів початкових класів (тобто кошти не передбачені для харчування учнів, які перебувають на групі продовженого дня).

Кошти субвенції визначені відповідно до Бюджетного кодексу України, освоюються за такою процедурою: оголошується закупівля послуги/продуктів харчування, підписання договору, внесення змін до діючого договору надання відповідних послуг, відкриття та реєстрація рахунків у казначейській службі, бухгалтерський супровід та інше. Це потребує певного часу, а саме — 15-20 календарних днів.

Враховуючи вищезазначене, щоб організувати харчування дітей 1-4 класів у 2024 році, необхідно дотриматися процедур відповідно до норм чинного законодавства із врахуванням діючих договорів щодо оренди харчоблоків та надання послуг з харчування дітей пільгових категорій.

Харчування дітей розпочнеться орієнтовно з 4 листопада 2024 року.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Довгожительку з Волині привітали з ювілеєм.

Реклама Google

Telegram Channel