Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
Бразилія – чемпіон!  Але на їхньому місці  могли бути й ми…

Відомий всім і улюблений мультик про козаків – «козаки» Олександр Косенка перетворили в реальність, не залишивши каменя на камені від французьких «мушкетерів»!

Фото із сайту sport.ua.

Бразилія – чемпіон! Але на їхньому місці могли бути й ми…

Бо у півфінальному протистоянні з майбутніми шестиразовими чемпіонами світу ми грали на рівних. Навіть виграли перший тайм. На 33-ій хвилині матчу – за рахунку 2:2 – наш гравець Євгеній Жук із правого флангу влучив у ближню стійку, а добивання Михайла Зварича прийняла на себе стійка інша! Ех, якби тоді забили, хто його зна, чи зрівняли б рахунок бразильці. На жаль, за 4 хвилини 11 секунд до закінчення матчу, коли наші сфолили вшосте, Бразилія отримала право на пенальті – і Дієго пробив таки Олександра Сухова... 2:3! Ех…

Зате у матчі за 3-є місце «синьо-жовті» буквально розтрощили Францію – 7:1 – і вперше в історії здобули медалі на чемпіонатах світу з футзалу! До речі, ще ніколи у вирішальних матчах чемпіонату світу – фіналах і поєдинках за «бронзу» – не фіксували перемогу однієї з команд із перевагою в шість голів. Раніше тричі зустрічалася перевага однієї зі збірних лише у три голи. 

Навіть у вирішальному матчі за трофей в Узбекистані нащадки Пеле перемогли нащадків Марадони лише в один гол – 2:1. 

– У фіналі Бразилія обіграла Аргентину. У середу в, на мою думку, рівному поєдинку Україна поступилася Бразилії. Чи не з’являлися думки в стилі: «На їхньому місці повинні бути ми»? – запитали після фінального свистка в наставника футзальної збірної України Олександра Косенка.

– Справді, гра була рівною і шанси в нас були. Якби ми програли вчисту, то таких думок, напевно, і не було б. А так справді були моменти – і такі думки іноді з’являються. Дійсно, дуже хотілося б бути на їхньому місці, але й бронзові нагороди, на мій погляд, це – дуже вагомий результат. Не перестану дякувати всім, хто допомагав, грав і захищав – ця я про хлопців із ЗСУ.

«А чим ми гірші за Мессі? Хай спробує зіграти проти нас у футзал!»
«А чим ми гірші за Мессі? Хай спробує зіграти проти нас у футзал!»

 – Ви в збірній вже 11-й рік. Чи є наснага продовжувати далі? Чи гратимуть ці ж хлопці у відборі до наступного великого футзального форуму?

– Зараз немає таких думок. Нині головне – відпочити, а вже надалі будемо спілкуватися і відповімо на ці запитання. Головне, що переписали українську історію футзалу. Ми – бронзові призери чемпіонату світу! – не приховував радісних емоцій тренер.

Після завершення всіх протистоянь у Ташкенті відбулася церемонія нагородження, на якій два гравці української збірної отримали індивідуальні нагороди. 

Ми – бронзові призери чемпіонату світу!    

26-річний нападник київського «ХІТа» Данило Абакшин здобув «срібну бутсу» серед бомбардирів: на ЧС-2024 він забив 7 голів і віддав 6 результативних передач. Кращим за нього був лише бразилець Марсел, який на турнірі оформив 10 голів плюс 5 асистів – і отримав «золоту бутсу».

А 21-річного гравця столичної «Аврори» Ростислава Семенченка визнали третім найкращим гравцем турніру і вручили йому «бронзовий м’яч».

«Срібний» – у бразильського воротаря Вілілана, феноменальна гра якого у фіналі зробили бразильців шестиразовими чемпіонами світу з футзалу.

А найкращим гравцем чемпіонату світу-2024 став капітан збірної Бразилії Дієго, який і отримав «Золотий м’яч».

До речі, наші козаки-володарі індивідуальних нагород ввечері після матчу здійснили чудовий перфоманс. Данило Абакшин та Ростислав Семенченко у соціальних мережах опублікували фото з трофеями, лежачи на ліжку, тим самим повторивши легендарний знімок Ліонеля Мессі з титулом ЧС-2022.

«На добраніч», – підписали вони публікацію.

Ліга чемпіонів. Основний раунд. 2 тур. «Шахтар» (Україна) – «Аталанта» (Італія) – 0:3 (0:1 – Джімшіті, 21 хв.; 0:2 – Лукман, 44; 0:3 – Белланова, 48).

Після 2 турів донецький «Шахтар» із одним здобутим очком перебуває на 27-му місці (із 36 команд) у Лізі чемпіонів. До плей-офф потрапляють 24 команди.

Ліга Європи. Основний раунд. 2-й тур. «Хоффенхайм» (Німеччина) – «Динамо» (Україна) – 2:0  (1:0 – Гложек, 22 хв.; 2:0 – Гложек, 60).

Після 2 турів київське «Динамо» з нулем очок перебуває на 35-му місці (із 36 команд) у Лізі Європи. До плей-офф потрапляють 24 команди.

 Петро ПАС.

 

Козаки з Тростянця – чемпіони Волині з футболу

Що тут скажеш: віват, ФК «Тростянець»!
Що тут скажеш: віват, ФК «Тростянець»!

Підопічні Сергія Піддубного достроково вибороли «золото» за тур до завершення першості 6 жовтня у Володимирі, де розтрощили місцеву команду з рахунком – 4:1

Відзначимо і впевнену перемогу другої команди чемпіонату над третьою: це луцькі «будівельники» розтрощили ковельських «залізничників» – 4:1. А також розгромну виїзну перемогу команди з Боратина над любомльчанами, яка й дала змогу команді з Луцького району обійти «прикордонників» у турнірній таблиці.

Чемпіонат Волині. Результати матчів 16 туру: ФК «Володимир» – ФК «Тростянець» – 1:4, ФК «Рубіж» (Любомль) – «Славія» (Боратин) – 1:5, ЛСТМ №536 (Луцьк) – ФЦ «Ковель» – 4:1, ФК «Камінь-Каширський» – «Шахтар» (Нововолинськ) – 0:5.

Петро ПАС.

Реклама Google

Telegram Channel