Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
Тушкована капуста з чорносливом і кмином. Суботні рецепти

Подавати капусту можна зі сметаною, кропом або петрушкою, а також – із потертим сиром.

Фото із сайту klopotenko.com.

Тушкована капуста з чорносливом і кмином. Суботні рецепти

Тушкувати можна будь-яку капусту – білокачанну, червонокачанну, квашену, цвітну, брюссельську й броколі. Вона може бути самостійною стравою або гарніром до м’яса чи риби. Я приготував цю страву з чорносливом і лимонним соком, вийшло дуже смачно 

Але перед тим, як перейти до рецепта, поділюся порадами з її приготування.

М’ясо. Я готував цю страву без м’яса, але ви можете використовувати свинину, яловичину, курятину, індичку та навіть сосиски, бекон або копчені ковбаски.

Овочі та добавки. Традиційно в тушковану капусту додають моркву та ріпчасту цибулю, але можна поекспериментувати зі смаками, додаючи гриби, молоду картоплю або батат, кабачки, баклажани, солодкий перець, томати, квасолю та навіть сочевицю. Мій варіант – чорнослив і волоські горіхи. До слова, підійдуть навіть родзинки, курага, сушений інжир і… копчена груша.

Спеції. Вибираючи спеції, орієнтуйтеся на свої смакові уподобання. Окрім солі й перцю, я додав кмин і лимонний сік. Ви можете експериментувати, використовуючи цедру лимона, бутони гвоздики, перець чилі, часник, паприку або копчену паприку, лавровий лист... Також додавати винний оцет і цукор.

Подавати капусту можна зі сметаною, кропом або петрушкою, а також – із потертим сиром.

Таку страву можна готувати і вдома, і на природі. Другий варіант, звичайно ж, вийде більш ароматним.

Рецепт тушкованої капусти з чорносливом і кмином

Інгредієнти:
• 500 г капусти;
• 10 штук чорносливу;
• 30 г волоських горіхів;
• 100 мл води;
• 25 г вершкового масла;
• 1–2 ст. л. соняшникової олії;
• 1 ст. л. томатної пасти;
•  сік половини лимона;
• дрібка кмину.

Покроковий рецепт

Крок 1: Підготуйте всі інгредієнти для приготування тушкованої капусти з чорносливом і кмином.
Крок 2: Візьміть 500 г капусти та наріжте, потім обсмажте на 25 г вершкового масла й 2 ст. л. соняшникової олії кілька хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою. Посоліть і поперчіть за смаком.
Крок 3: Переходьте до чорносливу: 10 штук помийте, висушіть паперовим рушником і наріжте смужками. Далі візьміть 30 г волоських горіхів і покришіть. Попередньо їх можна трохи підсмажити на пательні, а потім очистити. Додайте чорнослив до капусти.
Крок 4: Візьміть 100 мл води та розведіть у них 1 ст. л. томатної пасти, вилийте в капусту.
Крок 5: Додайте сік половини лимона, а також – дрібку кмину та сіль із перцем за смаком, перемішайте. Готуйте приблизно 10-15 хвилин, зважаючи на те, яку ви хочете структуру – більш м’яку або хрустку. За 3 хвилини до кінця приготування додайте горіхи.

Нехай смакує!

Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер.

Реклама Google

Telegram Channel