Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
«Процедуру проводила шарлатанка, яка видавала себе за хірурга…»

Горе-«хірургині» загрожує 5 років тюрми.

Фото із сайту ukr.media.

«Процедуру проводила шарлатанка, яка видавала себе за хірурга…»

У Харкові у косметологічному салоні під час корекції фігури померла жінка

За словами начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінова, господарка косметологічного салону, яка проводила процедуру, називала себе хірургом, а на дверях кабінету, де проводила маніпуляції, була табличка: «Операційна».

Під час процедури пацієнтці почало ставати все гірше, вона кілька разів скаржилася працівникам клініки, після чого їй вводили нові дози лідокаїну. Болвінов розповів, що увесь процес зафіксовано на відео, з якого видно, що «пацієнтка спочатку вигинається від болю, потім дико кричить, б’ється в конвульсіях», після чого помирає. Спроби персоналу її реанімувати були безрезультатними.

«Майже в п’ятнадцять разів – перевищення дози лідокаїну, судмедексперти були шоковані такими аналізами. На тілі жертви виявили 59 слідів від ін’єкцій. Вона померла від гострого отруєння анестетиком», – наголосив начальник слідчого управління харківської поліції. За його словами, майже відразу вдалося встановити, що «процедуру проводила шарлатанка, яка видавала себе за хірурга». 
33-річна жінка за фахом є провізором-косметологом, також вона навчалася на лікаря в Харківському національному університеті імені Каразіна, але була лише інтерном.

На тілі жертви виявили 59 слідів від ін’єкцій: загиблій вкололи дозу лідокаїну, перевищену у 15 разів. Вона померла від гострого отруєння анестетиком.

«Жодного права проводити такі маніпуляції з клієнтами у неї не було. Ліполіз, як і знеболювальні ін’єкції, вона взялася робити без ліцензії. Експерти підтвердили – на таке має право лише хірург або ж анестезіолог. Під час обшуку в клініці не вдалося знайти і жодних медичних документів – тільки так звані інформаційні згоди від клієнток на бланках клініки», – повідомив Болвінов. 

За його словами, жінка спочатку заперечувала, що проводила процедуру, потім спробувала перекласти провину на медсестру і зрештою взагалі відмовилася говорити.

Слідчі з’ясували, що ліполіз у зоні живота вона робила вперше, але до цього проводила інші схожі маніпуляції без ліцензії. Так, жінка, якій вона робила корекцію стегон, залишилася живою, але отримала подвійну дозу лідокаїну і розповіла слідчим, що їй довелося відновлювати своє здоров’я після цієї процедури…

Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Лія ЛІС.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel