Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
На Прикарпатті ведмедиця пошматувала грибника

Цього року карпатські ведмеді у пошуках їжі ледь не впритул наблизилися до населених пунктів.

Фото ТСН.

На Прикарпатті ведмедиця пошматувала грибника

Четверо хірургів рятували йому життя

У пошуках грибів Василь відійшов від свого дому на якихось 2 кілометри. Бура ведмедиця, захищаючи двійко своїх ведмежат, пошматувала 50-річного мешканця Прикарпаття, який пішов до лісу по гриби. Зараз чоловік у лікарні. Медики кажуть, що він народився у сорочці, адже мало не стік кров'ю - усе його тіло у численних ранах. 

Подробиці цього драматичного випадку розповіла Алла Пасс в сюжеті ТСН.

У пошуках грибів Василь відійшов від свого дому на якихось 2 кілометри. У густому лісі натрапив на ведмежат. Професійний лісник та досвідчений мисливець, він миттєво усвідомив небезпеку - десь поблизу повинна бути ведмедиця. Але навіть не зчувся, як вона його повалила на землю і почала шматувати.

 

 «Я не вставав і лежав - вона лишила мене лежачого. Вже другий раз. Бо я раз лежав і почав вставати. І вона прибігла і далі почала їсти. І другий раз привалила на землю. Я вже більше не вставав. І так вона відійшла трошки далі. І так я відповз. Вийшов до машини і поїхав додому», - розповідав потерпілий, уже перебуваючи у Калуській Центральній районній лікарні.

Госпіталізували його у важкому стані. Кілька годин четверо хірургів проводили операцію. Тепер найгірше уже позаду. «Рани різного характеру - різані, кусані, колоті. Є навіть рана на кінцівці наскрізна. Чи то кіготь такий великий був, не знаю. І так само китиці всі. Бо він казав, що як оборонявся, то запихав їй [ведмедиці] руки в рот», - розповів лікар-хірург Ігор Гуцул.

До операції залучили судинних хірургів, щоб зшити артерію, яка була повністю пошкоджена - навіть пульсу на лівій руці постраждалого не було.

В Осмолодському лісництві, де стався цей випадок, кажуть, що цього року ведмеді ледь не впритул наблизилися до населених пунктів. Звірі шукають їжу, щоб набрати жир перед зимовою сплячкою.

«Цього року урожаю чорниці і брусниці майже не було, [ягоди] вимерзли навесні, коли були заморозки. Для ведмедя основний харч - це ягоди, і всі ведмеді спустилися до низу, адже біля села можна знайти якусь їжу - яблука, груші, і неподалік сіл є вирубки, де частково збереглася ожина», - пояснив поведінку ведмедів провідний мисливствознавець Осмолодсбкого лісового господарства Михайло Кос.

Реклама Google

Telegram Channel