Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
«Не маю бажання далі фінансувати Україну», – спікер Палати представників США

Майк Джонсон заявив, що увесь світ втомився від війни.

Фото із сайту cnn.com.

«Не маю бажання далі фінансувати Україну», – спікер Палати представників США

Неприємна заява для нас

Спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон висловив сподівання, що на президентських виборах переможе Дональд Трамп, який «покладе край» війні в Україні, тому схвалення подальшої допомоги їй не буде потрібне.

Про це Джонсон розповів в інтерв’ю Punchbowl News, інформує «Європейська правда».

На питання про можливість схвалення подальшої підтримки України в Конгресі Джонсон сказав, що «не має бажання далі фінансувати Україну, і сподіваюсь, що в цьому немає потреби».

«Якщо (на виборах. – Ред.) переможе Трамп, то, я вірю, він справді зможе покласти край цьому конфлікту. Я справді вірю в це. Я думаю, що він зателефонує путіну і скаже йому: «Годі», – додав спікер Палати представників.

Він також сказав, що в разі перемоги Камали Гарріс війна в Україні не закінчиться, і назвав це «відчайдушним і небезпечним сценарієм».

Майк Джонсон, як відомо, тривалий час гальмував ухвалення пакета з допомогою Україні та союзникам США на початку року на загальну суму 61 мільярд доларів, але зрештою запропонував свій подібний законопроєкт, схвалений у квітні.

Нагадаємо, 26 вересня під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським віцепрезидентка та кандидатка у президенти США Камала Гарріс підтвердила «непохитну підтримку» України. Тоді Гарріс заявила, що «працюватиме над тим, щоб Україна перемогла у війні». 7 жовтня кандидатка у президенти від Демократичної партії повідомила, що не буде сідати за стіл переговорів із російським президентом владіміром путіним без участі України.

Водночас 27 вересня Володимир Зеленський мав зустріч з експрезидентом США та кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом. У розмові зі Зеленським Трамп вчергове повторив тезу, що зможе швидко припинити війну в Україні в разі обрання його президентом. За його словами, він хоче «чесну угоду» між Україною та росією.

Читайте також: Твій друг – онуча, або навіщо росіянам умирати в Україні.

Telegram Channel