Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
На Рівненщині відсутнім на службі військовим виплачували грошове забезпечення

Винним призначили по 17 тисяч грн штрафу.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

На Рівненщині відсутнім на службі військовим виплачували грошове забезпечення

Костопільський районний суд Рівненської області визнав двох командирів винними у недбалому ставленні до військової служби

Вони приховували відсутність на службі своїх підлеглих, яким безпідставно виплачували грошове забезпечення. За вчинене адмінпорушення майору та підполковнику доведеться сплатити штрафи.

Про це пише ZAXID.NET.

Як вказано у постановах, які оприлюднили у судовому реєстрі у жовтні, командири навчальних батальйонів школи індивідуальної підготовки військової частини, майор Дмитро М. та підполковник Ігор С., із лютого по травень 2024 року не повідомляли про відсутність військових на службі. У матеріалах справи вказано, що вони вчасно не з’являлись на службу після проходження лікування і їм безпідставно виплачували грошове забезпечення. Про яку кількість військових йдеться, у постановах не вказано.

Щодо майора та підполковника склали протоколи про адмінправопорушення за фактом недбалого ставлення до військової служби. На розгляд справ у суді командири батальйонів не прийшли, але визнали свою провину.

Обидві справи розглянув суддя Олександр Цвіркун, який визнав Дмитра М. та Ігоря С. винними у недбалому ставленні до служби, призначивши покарання – по 17 тис. грн штрафу. Постанови ще можна оскаржити.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Лучанин у соцмережах видавав себе за військового льотчика і збирав гроші на ЗСУ.

Реклама Google

Telegram Channel