Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
У військовозобов'язаних є три дні, щоб забрати повістку з пошти, інакше буде штраф — постанова

Після набуття чинності нового закону про мобілізацію уряд оновив і порядок призову громадян на військову службу.

Фото ілюстративне.

У військовозобов'язаних є три дні, щоб забрати повістку з пошти, інакше буде штраф — постанова

Військовозобов'язані чоловіки матимуть три дні на те, щоб забрати повістку з пошти.

В іншому випадку їм загрожуватиме штраф.

Такі зміни Кабінет Міністрів 8 жовтня вніс до постанови №1147. Про це пише hromadske.

Співробітники пошти повинні особисто в руки вручати листи з поміткою «Повістка ТЦК». Якщо отримувача немає вдома, то його інформують про те, що на пошті його чекає повістка, і з цього моменту у військовозобов'язаного є три робочі дні, щоб її забрати. 

Якщо протягом трьох робочих днів чоловік не прийде отримати лист з позначкою «Повістка ТЦК», працівник пошти має зробити позначку «адресат відсутній за зазначеною адресою», і протягом наступного робочого дня повернути такий лист до ТЦК. 

У такому разі вважається, що військкомат належним чином виконав інформування військовозобов'язаного і має право виписати штраф у розмірі від 17 000 до 25 500 гривень. 

Більше про вручення повісток 

Після набуття чинності нового закону про мобілізацію уряд оновив і порядок призову громадян на військову службу. Зокрема, тепер повістки можуть приходити на місце роботи чи навчання, а також поштою. 

Якщо ж військовозобов’язані не оновили дані, їх можуть штрафувати. Так, людині за неоновлення своїх даних загрожує штраф від 17 до 25,5 тисячі гривень. Скільки саме доведеться сплатити, визначатимуть працівники ТЦК, які розглядатимуть кожну таку справу про адміністративне правопорушення.

А у вересні Кабмін виділив 71 мільйон 820 тисяч гривень на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця 2024 року з їхнім подальшим розсиланням поштою.

Читайте також: «Єдиний у світі з такою посвятою: священник із Волині звів незвичний домовий храм».

Реклама Google
 

Telegram Channel